Реклама / Ads
10| 3545 |26.04.2021 НОВИНИ

Проф. Тодор Галунов: Ако Радев бави връчването на мандата, държи Борисов на власт

.
Проф. Тодор Галунов Източник: БГНЕС
”С този ход ”Има такъв народ” загубиха инициативата”. Така преподавателят по политология проф. Тодор Галунов коментира пред БНР номинирането на шампионката по шах Антоанета Стефанова за кандидат за премиер на ИТН и обявяването, че веднага ще върнат мандата за съставяне на правителство.
 

По думите му Слави Трифонов е изпратен от избирателите на ИТН в парламента, за да влезе в управлението, а не да връща мандата. Професор Галунов заяви, че е много трудно да се прогнозира дали на предсрочните избори ИТН ще спечелят повече гласове.

 

Мнението на преподавателя е, че при посочен министър-председател от ИТН сега на ход е президентът Румен Радев, който няма основание да бави връчването на мандата. Той подчерта, че ако държавният глава бави връчването на проучвателните мандати, така държи Бойко Борисов по-дълго на власт.

 

Проф. Галунов уточни, че хронограмата на завъртането на парламентарната рулетка води до извода, че в началото на май този парламент трябва да приключи работа:

 

"Аз не съм убеден, че дотогава ще могат да направят промените в Изборния кодекс".

 

Прогнозата на проф. Галунов е, че страната отива към нови избори. Той все пак изказа хипотеза, че с третия мандат може да има договорка за класическо експертно правителство, в което няма да участват представители на политическите сили в парламента. Според него най-логично е президентът да връчи третия проучвателен мандат на БСП.

 

Според професора служебно правителство е еднакво нежелано от Борисов и Радев, а напоследък страхът на президента от служебен кабинет е по-голям:

 

"Той влиза в предизборна кампания, а всякакви грешки и пропуски на едно служебно правителство не е ясно дали няма да ударят по рейтинга на Румен Радев".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3061 |26.04.2021 Проф. Ангел Димитров от българо-македонската комисия: Създава се пропагандна атака срещу България . 10| 3093 |26.04.2021 Тодор Тагарев: България трябва да има позиция по скандала Русия-Чехия . 28| 3704 |23.04.2021 Проф. Момеков: Да се хванем за ръце и да вървим заедно през COVID кризата . 3| 3491 |23.04.2021 Проф. Нели Огнянова: В България се забелязват проблеми и при гражданската свобода за изразяване на мнение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads