Реклама / Ads
17| 5143 |21.12.2013 НОВИНИ

Прогнозата на Миков: Или стабилност, или предсрочни избори през май

.
Михаил Миков, председател на Народното събрание Източник: Булфото
Евроизборите през месец 2014 г. или ще стабилизират управлението, или ще създадат среда за евентуални предсрочни избори. Те несъмнено ще се отразят върху цялостната политическа карта.
 

Това заяви в обзорното политическо предаване „Годината" на Дарик председателят на парламента Михаил Миков.

На въпрос не е ли по-логично да има предсрочни избори, ако БСП и ДПС спечелят повече гласове на евроизборите, отколкото е представена в парламента колицията, Миков коментира: „Има един възлов въпрос, който никой не оценява - въпроса за стабилността, за това как изглежда България, за предприетите политики и възможността във времето те да бъдат прокарани. Примерно, политиката в социалната сфера.

Едни избори винаги водят до тримесечен период, в който и след изборите се конструира властта. Това е време, което фактически се губи. Ако правителството срещне подкрепа и на европейските избори чрез гласуването на гражданите - за социалната политика, за политиката в областта на енергетиката и другите политики, които бяха прокарани есента и лятото на тази година, то тогава може да се продължи напред".

Относно избора на протестиращия човек за Политик на годината и протестите за събитието на 2013 година: „За събитие да, за политик трудно мога да го разбера, защото протестиращите протестират против политиците".

По думите му протестиращият човек категорично е влияел върху политиката през цялата година, но това бил атестатът за демократична България, „но тогава, когато добре формулира своите искания, защото тези протести, които казват само оставка, тръгвайте си, без да искат нищо друго, трудно мога да ги сложа в политическата сфера".

Михаил Миков се обърна към протестиращите с апел да формулират разумни искания, които те ще се опитат да изпълнят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5152 |20.12.2013 Миков: Златната акция е в ръцете на гражданите . 30| 7044 |16.12.2013 Миков: България е врата към Европа, широко отворена за Китай . 27| 5771 |14.12.2013 Михаил Миков: В Китай питат за български стоки . 15| 5964 |03.11.2013 Михаил Миков: Първанов търси политическо влияние в БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads