Реклама / Ads
17| 8174 |09.08.2021 НОВИНИ

Прокуратурата се прави на „ударена“ и тупа топката за две проверки срещу Бойко Борисов

.
Пази ли Иван Гешев Борисов от наказателно преследване?
Прокуратурата се прави на „ударена“ и тупа топката за две проверки срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това научи Фрог нюз от източници в Съдебната палата.
 

Едната от проверките е свързана с разкритията на шефа на МВР Бойко Рашков, че премиерът е притискал свидетел срещу негов министър, като го е заплашил, че ако не оттегли показанията си, дадени пред съда, „жена му и децата му няма да разберат дали не ядат неговото месо“.  След това въпросният човек действително се е отказал от думите си.   

 

Оказва се, че Софийска градска прокуратура, която е водила въпросното дело, отказва да даде на проверяващите от ГДНП събраните до момента доказателства по случая. В писмо от миналата седмица прокуратурата е прехвърлила горещия картоф на друго място, като е уведомила полицията, че делото вече не е при нея и  се намира във Върховна касационна прокуратура. За никого не е ясно защо материалите се изпратени там. Ченгета споделиха, че от поведението на държавното обвинение им става ясно, че то няма никакво намерение да съдейства за изясняване на обективната истина. Нещо повече, уверени са, че докато главен прокурор е Иван Гешев, ситуацията ще е все същата и няма да се разбере дали Бойко Борисов е извършил престъпление или не.

 

Припомняме ви, че по случая лидерът на ГЕРБ беше привикан на разпит в ГДНП. Там той е дал обяснение и по друг много чувствителен казус. Става дума за сигнали на родители относно натиск от страна на експремиера Борисов към техните момичета. Едното от тях е тенисистката Сесил Каратанчева. Още преди 9 години баща й  Радослав Каратанчев обяви публично, че дъщеря му е получила неприлични есемеси от Борисов и то когато е била непълнолетна. За да е убедителен, той показа и съдържанието на въпросните съобщения.  Самата Сесил Каратанчева каза, че не е била единствената непълнолетна тенисистка, която е била подлагана на тормоз от експремиера. За това не е изненада, че другият сигнал срещу него в ГДНП  е идентичен с този на Каратанчев, допълниха източниците ни.  

 

Те признаха, че полицаите, ангажирани със случая, не получават грам съдействие от страна на държавното обвинение за изясняване на скандалния случай. Освен това

има данни, че хората, които е трябвало да дадат показания, са били подложени на натиск, така че да бъдат сплашени и да не разкажат какво знаят.

 

Фрог нюз ви информира преди няколко дни, че прокуратурата саботира проверката, която се извършва в Академията на МВР относно дипломата на главния прокурор Иван Гешев. Миналият петък двама прокурори са се явили във висшето училище при ректора и са го привикали на разпит за днес - понеделник. Държавните обвинители са се активирали по писания на близката до прокуратурата и бившите управляващи агенция ПИК за това, че се унищожават и фалшифицират документи на хората от випуска на Гешев. ВСС пък не е позволил проверяващите да погледнат документите, свързани с образованието  в кадровото досие на Гешев.

 

За близките отношения между Борисов и Гешев свидетелства един от разпространените разговори с гласа на бившия министър-председател. В него Борисов се обръща към обвинител № 1 с „брат ми“. В разговора той казва: „Гешев вика – „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен“.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 3911 |08.08.2021 Гореща политическа седмица: До дни става ясно ще имаме ли редовно правителство . 27| 18681 |07.08.2021 Само във Фрог: Прокуратурата тотално саботира проверката за дипломата на Иван Гешев . 35| 40870 |06.08.2021 Пламен Николов направи два гафа в президентството . 26| 12151 |06.08.2021 Татяна Дончева: В предложените персони за министри в правителството няма капацитет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads