Реклама / Ads
17| 3092 |21.01.2022 НОВИНИ

Прокуратурата проверява всява ли паника доц. Атанас Мангъров

.
Всява ли паника с изказванията си доц. Атанас Мангъров проверява прокуратурата. Обвинението се е задействало заради участието на Мангъров в ефира на Нова телевизия, където той заяви, че 564 души са починали, защото са били ваксинирани срещу COVID-19.
 

Проверката трябва да установи дали има данни за извършено престъпление, каквото е всяването на паника, съобщи "Сега".

 

Обвинението работи спрямо неясни критерии. През 2020 г. погна настоящия министър на здравеопазването (тогава председател на Българския фармацевтичен съюз) проф. Асена Сербезова, която предупреди за недостиг на лекарства в телевизионен ефир. Повдигнато й бе същото обвинение - за всяване на паника. Сербезова впоследствие бе оправдана.

 

Такова обвинение обаче не получи бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който заговори за ваксини с изтекъл срок на годност, отново пред очите и ушите на хиляди хора. Обвинението тогава отказа да разследва и посочи, че изказването на Бойко Борисов пред медии, дало повод за сигнала, е довело до информираност и обществена дискусия.

 

Сега прокуратурата решава да провери дали изказването на доц. Мангъров за ваксините всява паника. За двоен аршин не може да става и дума. 

 

А иначе - Българският лекарски съюз сезира столичната комисия по професионална етика за изказванията на Мангъров. Министерството на здравеопазването пък публикува официална информация, в която опроверга твърденията на Мангъров и посочи - няма данни за връзка между починали и ваксинирани срещу COVID-19. 

 

Трябва да се отбележи още, че доц. Мангъров бе едно от лицата на протеста срещу “зелените сертификати”, организиран от партия “Възраждане”. На протеста се стигна до ескалации и сблъсъци с полицията при опит на протестиращите да влязат в сградата на Народното събрание. Мангъров стана част и от работната група, сформирана след среща на премиера Кирил Петков и депутати от партията на Костадин Костадинов, която да нищи наложените мерки срещу COVID-19

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3946 |21.01.2022 Емануил Йорданов: За едни прокуратурата е бухалка, за други - пухена възглавница . 12| 5136 |21.01.2022 Йорданова: От прокуратурата се замитат определени случаи. Гешев трябва да носи отговорност . 5| 3594 |20.01.2022 Спецпрокуратурата скастри Лена Бориславова. Нямало дела ”на трупчета” . 1| 3290 |20.01.2022 Европрокуратурата с обвинение срещу служител на ДФ ”Земеделие” за подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads