Реклама / Ads
4| 4150 |09.02.2023 НОВИНИ

Прокуратурата разкри, че застреляният психолог Иван Владимиров е убит с един куршум в лицето

.
Говорителят на СГП Десислава Петрова заяви, че в момента се разпитват съседите за извършеното убийство на психолога Иван Владимиров-Нав. То бе извършено вчера около 22:30 часа на ул. ”Черковна” в София от 52-годишен бивш полицай. Това заяви Десислава Петрова, говорител на СГП, в специален брифинг по повод убийството на психолога Иван Владимиров. Извършителят на убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е задържан за 72 часа и обвинен в предумишлено убийство. Предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест.
 

Петрова посочи, че прибирайки се вечерта жертвата, може би, е влязла в конфликт с обвиняемия. Владимиров е застрелян в областта на лицето с един куршум. Няма свидетели на самата стрелба. Сигналът е подаден от съседи, които са чули странен шум. Те са открили тялото на площадката между етажите. Говорителя допълни: "В процес на изясняване сме на точната причина за убийството. От държавното обвинение са категорични, че не е известно обвиняемият да е оказвал съпротива при ареста.

 

Десислава Петрова каза: "В процес на изясняване сме на техните взаимоотношения. Известен е сигналът, в който се твърди, че жертвата е наела трима души, за да откраднат материали за вторични суровини, подготвени за предаване от обвиняемия." По думите ѝ обвиняемият е бил служител на МВР към КАТ - София, но е напуснал системата. Тя посочи, че му е  повдигнато обвинение по чл. 115 за извършването на умишлено убийство: "Чака се адвокат, за да му бъде предявено. Направено е и освидетелстване на обвиняемия с негово съгласие и са взети обтривки от ръцете му. Няма данни да е бил записан в Психодиспансера", разясни още говорителката на СГП.

 

Десислава Петрова заяви: "Проверили сме това, което имаме като сигнали при нас, за останалите - могат да ви отговорят колегите от МВР. По първоначални данни има подадени 12 сигнала от страна на жертвата срещу обвиняемия. Извършителят на убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е задържан за 72 часа и обвинен в предумишлено убийство. Предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест.

 

Между двамата е имало конфликтни взаимоотношения на междусъседска основа и спорове от битов характер. В процес на изясняване е точната причина, поради която е извършено убийството, заяви Петрова. Към момента само е събеседвано с извършителя, но не е ясно дали разпитът му с адвокат е приключил. Мъжът не отрича за извършеното.

 

Задържаният за убийството е бил служител на МВР преди 23 години, съобщи по-рано днес главният секретар на МВР Петър Тодоров. За причините довели до трагичния случай той също посочи изострени съседки отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3575 |09.02.2023 Евгений Кънев: Акцията на прокуратурата в медиите цели отвличане на гласове . 0| 3269 |09.02.2023 За трети път! Съдът върна на прокуратурата делото за катастрофата край Своге . 4| 7610 |08.02.2023 Черна книга на провалени и фанфарни операции на прокуратурата, предлага министър Зарков . 11| 3497 |06.02.2023 След близо три години разследване: Прокуратурата прекрати делото срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads