Реклама / Ads
0| 4698 |09.12.2014 НОВИНИ

Прокурор иска ново дело за убийството на шефа на "Гранити" Стоян Стоянов

.
Стоян Стоянов
Апелативната прокуратура в Бургас поиска делото за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов, шеф на фирма „Гранити“, да се гледа на ново в окръжния съд и то от друг съдийски състав.
 

Държавният обвинител се мотивира с допуснати съществени процесуални нарушения в хода на съдебното следствие и при постановяване на присъдата. Тя е била постановена в отсъствието на титулярния защитник на един от подсъдимите – Стоян Петров, смятан за физическият убиец на бизнесмена.

 

На последното заседание в окръжния съд Петров е бил представляван от служебен

защитник ,който обаче е защитавал и бившия шеф на Агенцията по държавни вземания Станислав Михайлов, също подсъдим по делото, но двамата имат противоречиви интереси, аргументира се прокуратурата, цитирана от 24 часа.

 

В окръжния съд делото „Гранити“ изненадващо приключи с три оправдателни присъди. Невинни, според съдия Захарин Захариев, се оказаха Станислав Михайлов и варненският съдия-изпълнител Галин Колев, смятани за поръчители на убийството, както и „посредникът“ Нено Стоянов.

 

С лишаване от свобода бяха наказани Стоян Колев и Стоян Петров.

 

Днес Апелативният съд най-после пусна Стоян Колев под парична гаранция от 2000 лв. Той е в ареста още от 2009 г. – срок от над 5 г., който според магистратите се явявал „извън разумния предел“.

 

Апелативен съд Бургас отхвърли направените от защитниците на Стоян Петров и Стоян Колев искания за разпити на нови свидетели. Не бе допусната и поисканата от пълномощника на Петров нова комплексна експертиза на веществените доказателствени средства, събирани чрез СРС-та.

 

Родителите на убития Стоян Стоянов поискаха отмяна на присъдите, постановени от окръжния съд и постановяване на нова, осъдителна спрямо всички подсъдими. В краен случай делото да бъде върнато за ново разглеждане в окръжния съд, съгласиха се частните обвинители.

 

Като трета алтернатива адвокатът им Йордан Дичев поиска да бъде постановено

максималното наказание на двамата осъдени и да се увеличи размерът на присъденото обезщетение за причинените неимуществени вреди.

 

Защитниците на Стоян Петров и на Стоян Колев поискаха да бъде отменена присъдата и те да бъдат оправдани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7287 |09.12.2014 Богослов пред Фрог: Архим. Дионисий искал 300 000 от държавник . 0| 4311 |09.12.2014 Прокуратурата иска отстраняването на кмета на Неделино . 2| 4050 |09.12.2014 Патриарх Неофит вече не иска Дионисий да стане епископ . 18| 4812 |09.12.2014 Калфин иска криминализация за неплащане на осигуровки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads