Реклама / Ads
4| 6638 |28.07.2010 НОВИНИ

Прокурори ще искат постоянен арест за жената на Валентин Димитров

.
Съпругата на Валентин Димитров ще бъде обвинена за измама в големи размери.
 
Това каза пред журналисти градският прокурор на София Николай Кокинов. По думите му съпругата на Валентин Димитров Станислава Димитрова е „възбудила и поддържала в заблуждение”, че ще свърши определена работа, която на практика не би могла да свърши, като е взела част от поисканата сума. Според него става въпрос за класическа измама.

Активната страна в случая не е била жалбоподателката. Останалите задържани при полицейската акция ще бъдат освободени. Кокинов добави, че срещу Валентин Димитров няма никакви доказателства да е съпричастен към деянието. Той подчерта, че случаят е от компетенциите на Районната прокуратура в София, от където най-вероятно ще поискат постоянен арест за Станислава Димитрова.

"Арестът на Станислава е скалъпен", заяви малко преди това Валентин Димитров пред Frognews.bg по повод вчерашния арест на съпругата му, която беше обвинена в опит за рекет на бизнесдама. По думите му ставало въпрос за административно-правни взаимоотношения, които той лично имал с жената и въпросната фирма, чийто собственик е тя. "Всички твърдения за рекет са измислени и тенденциозни, истината ще излезе наяве! Та кой съм аз, че да влияя на топлофикация София?! Смениха се 3 ръководства откакто не съм изпълнителен директор на предприятието, не познавам никого от шефовете там. Налудничаво и абсурдно е да въздействам на дружеството", коментира Димитров. Според него скоро ще стане ясно, че нищо от това, което се казва, не е истина. "Цялата история е забъркана, защото е намесено името ми.", каза още бившият шеф на Топлофикация София.

Днес Валентин Димитров е бил разпитан в столичното Шесто РПУ, където се намира съпругата му Станислава. След разпита той остана пред сградата на полицията, за да изчака изтичането на 24-часовия арест на жена си. Frognews.bg припомня, че вчера около 15:30 часа съпругата на Валентин Димитров беше арестувана при спец-акция в столичния квартал "Борово". Органите на реда задържаха Станислава, след като е взела 10 хил. лева от бизнес дама. Според МВР парите са били белязани и са първата част от транш в размер на 30 хил. лв., които жената е трябвало да даде на семейство Димитрови. Те на свой ред й обещали да продължат договорните й отношения със софийската топлофикация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5699 |28.07.2010 Броят имотите на прокурорите . 8| 6816 |27.07.2010 Арестуваха жената на Валентин Димитров за рекет . 3| 5774 |26.07.2010 От 20 задържани "Килърите" се стопиха до 5-ма, прокурори настояват за постоянен арест . 6| 5575 |23.07.2010 Ексминистър съди България за клипа с ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads