Реклама / Ads
9| 3035 |15.12.2021 НОВИНИ

Прокурорската асоциация, защитаваща Гешев, очаквано застана зад обвинителите по делото за АМ ”Хемус”

.
Иван Гешев
Напълно логично и очаквано действие от страна на Асоциацията на прокурорите. След като се оказаха най-големите защитници на главния прокурор Иван Гешев, сега те излязоха в подкрепа на държавните обвинители, замесени в скандала с разследването за АМ ”Хемус”.
 

Представители на Асоциацията на прокурорите в България внесоха във Висшия съдебен съвет становище в подкрепа на прокурорите от Софийска градска прокуратура във връзка с неправомерния натиск, оказван върху прокурори и следователи, който е в пълен разрез с принципите на разделение на властите и отговорността, както и с европейските ценности.

 

"Наши прокурори са били подложени на въздействие да приемат определени действия, които са незаконосъобразни", коментираха прокурорите.

 

"Нарушени са основни принципи, които трябва да залегнат в съдебната реформа - върховенството на правото и независимостта на прокуратурата", добавиха магистратите.

"Нашето становище е изпратено и до всички международни организации, като така искаме да бием камбаната да не се осъществява въздействие върху българската прокуратура", категорични са от Асоциацията на прокурорите.

 

"Заставаме твърдо зад всеки прокурор и ще браним неговите права и независимостта на прокуратурата и оставането й в съдебната власт", казаха още прокурорите.

"Като прокурори с многогодишен стаж заявяваме, че сме работили добре с МВР, разследващите са наши помощници, но подобни действия трябва да бъдат прекъснати още в самото начало. В момента прокуратурата постига своите успехи въпреки остарелия закон. Тя трябва да получи съвременни инструменти в ръцете си и тогава трябва да се прецени дали си върши добре работата или не", споделиха представителите на Асоциацията на прокурорите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4106 |15.09.2021 Прокурорската колегия на ВСС закри девет щатни бройки в Бюрото по защита . 7| 3702 |14.09.2021 Прокурорската колегия брани Вероника Трифонова с остра декларация срещу иска за отстраняването й . 1| 3212 |17.03.2021 Прокурорската колегия на ВСС одобри правилата за избор на специален прокурор . 13| 3535 |10.03.2021 Прокурорската колегия пази в тайна отговора до Кьовеши за гешефчетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads