Реклама / Ads
11| 3426 |31.01.2022 НОВИНИ

Асоциация "ала Гешев": Прокурорите искат да участват в съдебната реформа

.
Източник: БГНЕС
Управителният съвет от Асоциацията на прокурорите, който в момента е най-големия защитник на Иван Гешев, призова в процеса на съдебната реформа да бъде дадена възможност за активно участие и на българските прокурори. Това се посочва в писмо на организацията до правната комисия в Народното събрание и правосъдния министър Надежда Йорданова.
 

Уточняваме, че Управителният съвет на Асоциацията наброява 10 души, голяма част от които са административни ръководители, подчинени пряко на Гешев. Много често се спекулира, че позициите са едва ли не на всички членове на Асоциацията, което не отговаря на истината. Заради политиката "ала Гешев" на УС на Асоциацията, много държавни обвинители решиха да я напуснат и да нямат нищо общо с подобна организация. 

 

"Няма как една реформа да бъде правилно проведена, ако се базира единствено на стремеж към унищожение и негативизъм, ако не стъпи на постигнатите до този момент положителни неща и безспорни достижения, ако зад нея са скрити конюнктурни политически и/или икономически цели и интереси. Няма как да бъде постигнат позитивен ефект, ако не бъде чут гласът на професионализма и разума", посочват от асоциацията.

 

"От години алармираме, че е налице крещяща нужда от дълбока и принципна промяна в материалното и процесуално наказателно законодателство. Налице са и редица въпроси, които подлежат на усъвършенстване в устройствения Закон за съдебната власт, открит е дебатът за евентуални конституционни реформи", пише в писмото на прокурорската асоциация. Обвинителите от УС на Асоциацията твърдят, че нямало да бъдат пасивен наблюдател, а активен участник тези процеси.

 

Подобни изказвания, обаче се приемат като опит за вмешателство на съдебната власт и по-специално прокуратурата, в работата на законодателната власт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3412 |25.01.2022 Прокурорите, които поискаха да се махнат от делото „Хемус“, все пак ще се занимават с него . 17| 6577 |19.01.2022 Прокурорите от ВСС защитават Гешев със становище. Плашат, че ще сезират Кьовеши . 11| 12516 |10.01.2022 Балонът „Асоциация на прокурорите“ се пука, ръководството й крепи Гешев и расте в кариерата. Редовите членове масово напускат . 23| 5751 |08.01.2022 Докато страхът парализира прокурорите, Гешев ще се чувства недосегаем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads