Реклама / Ads
46| 8206 |05.07.2010 НОВИНИ

Пропяха химна на МВР преди премиерата в НДК

.
Одата за полицията беше пусната като МP3-ка в нета още преди премиерата й в НДК тази вечер. Frognews.bg публикува култовата песен, в която се възхвалява родното МВР.
 

„Такава баданарка през живота си не бях виждал. То бива мазнене, бива мазнене, но ми дойде малко повече на мен.”, каза Владимир Каролев в БНТ по повод новия хит на Веско Маринов.

„Творецът само губи, когато се държи така подлизурско. Освен това песента, която току-що чух, е народна песен с чалга вариант. В смисъл не мога да определя въобще това песен ли е, какво ли е. Никога не е бил и добър певец този господин.”, възмути се от Маринов финансистът, след като чу „Нашата полиция” – песен, стана химн на МВР. Припомняме ви, че певецът обеща за пръв път да я чуем на концерта, посветен на днешния професионален празник на МВР тази вечер в зала 1 на НДК. Маринов сподели, че искал да пусне песента по-рано, но Цветан Цветанов завъртял ключа на компакт диска и отсякъл, че премиерата ще бъде в двореца на културата. Frognews.bg успя да се добере до новия сингъл, чийто текст ще трябва най-вероятно да се научи наизуст от всеки полицай, както напоследък се коментира в МВР.

Както по-долу можете да чуете, музиката на Тончо Русев е в типичния стил, с който от години Веско Маринов пълнеше площади и салони със симпатизанти на БСП в предизборни кампании. Текстът на Евтим Евтимов породи в интернет-форумите противоречиви чувства. Някои дори си припомниха стихотворенията от соцкома, част от които публикувахме. Наши читатели в събота дори повдигнаха въпроса колко пари е взел Маринов от държавното МВР и защо не е имало конкурс кой да съчини химна на полицията. Други пък запитаха защо например министерствата на Трайчо Трайков и Симеон Дянков, например си нямат химн.

Одата за родната полиция ще бъде представена довечера официално в 19:00 в зала 1 на НДК в изпълнението на Веселин Маринов на специален концерт по случай днешния професионален празник на МВР.

Нашата полиция

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
моята полиция ме пази.

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родната полиция ме пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4902 |28.06.2010 Г. Кадиев: Натрупах пари, преди да вляза в политиката . 3| 4622 |16.06.2010 ГЕРБ накупили цели секции в Габрово преди вота? . 17| 5333 |01.06.2010 Станишев: Хората се хранят от наследството на предишното управление . 18| 4693 |06.04.2010 Лекарите се вдигат на предупредителен протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads