Реклама / Ads
6| 6424 |10.08.2021 НОВИНИ

Пророчеството изпълнено: Трифонов, 2015 г.: Да взема да направя една партия. Не ви ли изглежда нелепо?

.
“Да взема да направя аз една партия и да я кръстя някоя абревиатура “БОБ”, защото ми харесва - Българска организация на бъдещето. “БОБ” - много яко звучи и ще вляза в парламента, и аз ще съм следващият Бойко Борисов. Е, сега Слави Трифонов ще ни оправи! Какъв си ти, бе, шоумен? С бръсната глава и обеци - е, ама, дайте да пробваме ти да оправиш нещата - изглеждаш ни различен. Може пък ти да се справиш. Не ви ли изглежда нелепо? Няма един човек да оправи - няма значение какъв е.”
 

Това са думите на лидера на политическата партия "Има такъв народ" по време на среща със студенти във Велико Търново през 2015 година. Младеж, в своята пета година на обучение - специалност “Право”, пита Трифонов дали планира да се занимава с политика.

 

Пълният отговор на Трифонов е:


"Като цяло политиката е мръсна работа. Ще става това, което трябва, тоест, ще направим това, което трябва, пък да става каквото ще. Ние сме българи, вие сте българи. Тази страна ще е такава, каквото ние си я направим. Вие сте много по-млади от нас и трябва да участвате. Да взема да направя аз една партия и да я кръстя някоя абревиатура “БОБ”, защото ми харесва - Българска организация на бъдещето. “БОБ” - много яко звучи и ще вляза в парламента, и аз ще съм следващият Бойко Борисов. Ще си сложа една риза, да не ми се виждат татуировките, ще махна този часовник, че изглежда много скъп, да не правя такива простотии. Ще изглеждам по-нормално, ще изглеждам друг човек. И какво от това? Все едно да кажем:

Ей, сега ще ни оправи Жан Виденов! Той не ни оправи, ще ни оправи Иван Костов. Ей, Иван Костов ни прецака - направиха се ей такива престъпления, избиват се. Сега царят идва - той ще ни оправи за 800 дни. Не ни оправи и царят. Кой е идвал, охраната му, бодигардът му, Бойко Борисов -  той ще ни оправи. Бойко Борисов не ни оправи. Който ще дойде сега? Ще дойдат някакви други, тия не се разбраха - дай пак да върнем Бойко Борисов. Е, сега  Слави Трифонов ще ни оправи! Какъв си ти, бе, шоумен? С бръсната глава и обеци - е, ама, дайте да пробваме ти да оправиш нещата - изглеждаш ни различен. Може пък ти да се справиш. Не ви ли изглежда нелепо? Няма един човек да оправи - няма значение какъв е. Трябва огромна група хора, която да иска да се промени. Поне един човек."


За огромно съжаление, понякога дори и най-мрачните пророчества се сбъдват сами по себе си. В този случай причините може да са няколко - било то стремеж към лидерство, или навик за постоянното внимание под светлините на прожекторите, или така желаната “промяна”. Трябва огромна група хора, която иска да се промени, казал Трифонов. Такава(и) група(и) има. Но промяната не включва крещене в ефир, скандални чатове, обвинения от трибуната срещу свестни хора, отказ за разговори, излъчвания във Facebook в неделя на обяд. За промяната, първо, е нужен диалог - между политическите сили, между тях и българските избиратели.


Господин Трифонов, взехте и направихте една партия. Не Ви ли изглежда нелепо?

 

Мира Ереева

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 25125 |06.08.2021 Присмял се хърбел на щърбел: Трифонов, 2020 г.: Ако Бойко държи на благотворителността, да извади от личните си пари и да дари . 22| 4969 |16.07.2021 Пресконференцията на ИТН е без Трифонов, Николай Василев обясни какво искал да направи . 29| 21854 |15.07.2021 Г-н Трифонов, грешката е факт. Недоверието към Вас - също . 11| 3988 |13.07.2021 Борислав Великов: Смел ход на Трифонов, но не става само с дипломи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads