Реклама / Ads
63| 5216 |01.12.2013 НОВИНИ

"Протестна мрежа": Субсидиите да се намалят поне наполовина

.
Арогантно и безочливо тези, които твърдят, че нашият 170 дни протест ги коригира - не желаят да се вслушат в очакванията на обществото. Оставят неприлично високата субсидия. България е световен шампион единствено по този показател - колко пари получават партиите от данъцие ни, посочиха от "Протестна мрежа" по повод решението на БСП и ДПС да намалят партийните субсидии с 10%.
 

За четири години от бюджета ще бъдат похарчени над 150 милиона лева за субсидии - неясно, непрозрачно и разпилени от партийните вождове и кликите им за воаяжи - каквото е поведението на патерицата на властта „Атака".

Субсидията за партиите беше рязко увеличена в мандата на тройната коалиция и последователно днес БСП и ДПС отказват да изпълнят дадени пред обществото обещания за значителното й намаляване. ГЕРБ гузно мълчат. Парите на партиите предизвикват желязно съгласие сред политическия елит.

Подкрепата на държавата е необходима за развитие на политическия живот, но нейните размери днес са неприемливо високи. Партиите в България получават седем пъти по-висока субсидия на гласоподавател в сравнение с Германия.

На фона на социалното положение на избирателите, намираме охолството на държавната субсидия на партиите за крайно неуместна.

Настояваме субсидиите да се намалят поне наполовина - то 12 лв. на 6 лв. за един глас на година и да се въведат ясни критерии за какво могат се изразходват тези средста. Партиите трябва да се лишат от комфорта си и да покажат минимална солидарност с материалното състояние на българите. Трябва да гарантират висока отчетност на този ресурс.

Протестираме срещу арогантността на управлението - състоящо се от страхливо бягство през задните изходи и безразличие към обществените очаквания. Искането за почтеност в политическия живот предизвиква само изкривените ви от цинизъм усмивки.

Затова - оставка, предсрочни избори и операция „Чисти ръце", посочват в заключение от "Протестна мрежа".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7328 |26.11.2013 Емил Костадинов: Посегателство на субсидиите на партиите ще ги тласне в ръцете на олигархията . 25| 5335 |09.10.2013 "Протестна мрежа" иска Пеевски да огласи данъците си . 16| 5354 |29.09.2013 Министър Греков: Субсидиите да се дават по-навреме . 46| 6056 |31.07.2013 "Атака" иска премахване субсидиите на партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads