Реклама / Ads
0| 3751 |28.04.2017 НОВИНИ

Проверяващи начислиха 350 000 лв данъци на бензиностанции

.
Над 350 000 лв данъци в повече начислиха проверяващи при инспекция на бензиностанции и търговци на горива, съобщиха от МВР. Действията са реализирани под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП.
На 26 април, под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП, бяха извършени специализирани проверки на 10 обекта за търговия с енергийни продукти на територията на София и областите Пловдив, Перник, Хасково и Кюстендил. Контролните действия бяха предприети след индикация за некоректно данъчно поведение на три търговски вериги, стопанисващи бензиностанциите, както и за техни контрагенти - доставчици на горива, за които са установени данъчни задължения в общ размер на повече от 350 000 лева.

В хода на проверките, обезпечени от служители на Столичната и областните дирекции на МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и експерти от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“, са установени нарушения на Закона за измерванията и на изискванията за осигуряване на пожарна безопасност на обектите.
На една от бензиностанциите е открито допълнително електронно устройство, което не е описано в схемата на обекта.

 

Със съдействието на Междуведомствения център на ГДБОП е осигурено присъствие на експерти от Българския институт по метрология, които след оглед са констатирали, че електронният блок служи за манипулиране на постъпващата информация към приходната агенция. След доклад в Окръжна прокуратура Пловдив е образувано досъдебно производство по чл.234в от НК по описа на Областна дирекция на МВР - Пловдив.
Две от контролните държавни служби са предприели и административни санкции – съставени са три акта за установени административни нарушения и един протокол за задължително предписание.

 

Отдадено е и писмено разпореждане. Запорирани са над 38 000 литра енергийни продукти и са иззети над 5000 лв. оборотни средства от обектите. Контролни мерки са предприети и към данъчен склад, от който е установено, че са закупувани и разпространявани горива без да е внесена банкова гаранция – задължително изискване на чл. 176в от Закона за данък върху добавената стойност.
От Главна дирекция „Контрол на качеството на течните горива“ към Метрологичната агенция се извършва лабораторен анализ на качеството на разпространяваните горива в търговската мрежа. Днес ще бъдат изтеглени над 1000 литра некачествено дизелово гориво от един от обектите.
 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3686 |15.03.2017 Ем Ес Ен Би Си: Тръмп е укривал данъци . 2| 3736 |07.03.2017 КНСБ иска по-ниски данъци за жените, които се грижат за деца или възрастни . 1| 4090 |27.02.2017 БАН иска увеличение на данъците . 1| 3909 |16.12.2016 Борисов към Тръмп: Имаме нулева инфлация и ниски данъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads