Реклама / Ads
1| 4819 |11.05.2010 НОВИНИ

Проверяват фирма за старо месо

.
Фирмата, вносител на месото с изтекъл срок за годност, ще бъде проверявана за евентуално фалшифициране на документи. Това съобщи министърът на земеделието Мирослав Найденов. Припомням, че при съвместна операция на ГДБОП и ветеринарните служби в склад на фирма „Сеф Магелан” в Пазарджик бяха открита 316 тона старо месо.
 

В търговската мрежа е извършена масирана проверка, и месо от проблемната партида не е открито, категоричен е министърът. Тепърва ще се проверява, обаче дали месото не е стигнало до пазара с фалшиви документи.

"Не е стигнало до магазинната мрежа, но ако са се опитали да реализират, то е това трябва да стане с фалшиви документи. Дали ГДБОП ще стигнат до опит за фалшифициране и евентуално заготовка на такива документи – не мога да ви отговоря. Но това е единственият начин да стигне такава продукция до магазинната мрежа," заяви Найденов.

Няма гаранция и че фирма „Сеф Магелан” е единствената, възползвала се от възможността да реализира печалба от евтино европейско месо с изтичащ срок на годност.

"Фирмата се е възползвала от ситуацията, че дни преди изтичане на срока на годност на тези меса в страни от ЕС, цената драстично пада. По всяка вероятност те са ги изкупили и са целяла, сменяйки етикетите, да могат да реализират тази продукция в България," добави министър Найденов.

Вчерашната акция, при която беше открито месото, е по сигнал на гражданин от Бургас, излъчен по телевизията. Това обяви премиерът Бойко Борисов и благодари на анонимния засега човек:

"Всъщност в Пазарджик тази операция, която проведоха, и задържаха тези 316 тона, всъщност това е била схемата, по която се удря родното производство. Така че, не му знам името на човека от Бургас, му казвам, че преди още да е дошло писмото, аз съм реагирал, и тези тонове месо не са влезли в мрежата, а точно обратното. В момента ще продължим, и вчера има една операция в Кюстендил, където по същата схема внасят застояло месо да го продават тук, а нашите производители да дават своята продукция на ниски цени. Така че, индиректно, чрез вас му благодаря за сигнала. Работим активно и по други подобни.".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4548 |10.05.2010 МВР прибра 316 тона старо месо . 2| 5043 |08.05.2010 Проверяват бизнес връзката Йосич-Ковачки . 4| 5610 |20.04.2010 Прокурори проверяват пловдивкия кмет . 14| 5281 |20.04.2010 Райнов рекетирал дистрибуторска фирма, докарал я до фалит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads