Реклама / Ads
29| 5517 |26.05.2013 НОВИНИ

Проверяват Цветанов и за лекарите от Горна Оряховица

.
След като обяви, че ще поиска имунитета и ще повдигне обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов заради незаконно подслушване в МВР, главният прокурор Сотир Цацаров даде да се разбере, че може да му създаде неприятности и по друго дело, пише в. Сега.
 

Става дума за случая с лекарите от Горна Оряховица, добил известност като "бебето от фризера". По това дело през 2010 г. бяха арестувани четирима медици от Горна Оряховица - Стефан Лазаров, Катя Гецова, Михаил Милатович и Димитър Сотиров. Тогавашният вицепремиер Цветанов ги обвини, че умишлено са умъртвили новородено, оставяйки го във фризер.

Той дори си позволи да чете СРС-та от парламентарната трибуна, за да докаже тезата си, откъдето ги заклейми и унижи. Бившият МВР шеф заяви, че имал разрешение от прокурор, за да прочете записите. Тази информация бе потвърдена от зам.-градския прокурор на София Божидар Джамбазов. След като извърши проверка, той заяви, че информацията е била декласифицирана по законовия път. Джамбазов допълни, че въпросните данни не са държавна тайна и няма проблем с разгласяването им.

Вчера обаче главният прокурор заяви, че при първоначалния преглед на делото такъв документ не е открит. "Трябва да се запозная дали действително той е съществувал като документ, за да има окончателно произнасяне, но видно от материалите има позоваване на разрешение от наблюдаващ прокурор от окръжната прокуратура във Велико Търново", коментира Цацаров. Делото срещу лекарите бе прекратено, след като три години от прокуратурата не им повдигнаха обвинения. Петорна експертиза установи, че детето е било мъртвородено. След това обаче прокуратурата поръча деветорна експертиза.

При нея се появи друг проблем - дълго време един от авторите й отказваше да я подпише. В крайна сметка това заключение също оневини медиците, а самото разследване бе прекратено, след като правителството на ГЕРБ подаде оставка. Така и не стана ясно официално защо лекарите от Горна Оряховица са били подслушвани. Предполага се, че разговорите за бебето са засечени при подслушване на шефа на болницата по повод на разследване за икономическо престъпление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 5858 |23.05.2013 Цацаров: Ще поискаме имунитета на Цветанов, но не днес . 19| 4644 |22.05.2013 Цветанов чака с нетърпение да му бъде повдигнато обвинение . 30| 5581 |21.05.2013 ВКС реши: Ще гледат делото на съдия Тодорова срещу Цветанов . 34| 5249 |21.05.2013 Цветан Цветанов се отказва от имунитета си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads