Реклама / Ads
3| 3959 |26.11.2018 НОВИНИ

Психиатър за протестите: Няма смислен разговор за недоволството

.
Д-р Любомир Канов
„В дълбочина смътно се долавя едно почти инстинктивно неприемане на начина, по който е устроена държавата и едно схващане, че тя е несправедлива – начинът, по който се разпределят нещата не е справедлив, хората жадуват за справедливост”.
 

Това посочи в предаването „Лице в лице” психиатърът д-р Любомир Канов.

У нас не може да се говори общо за „протест”, а по-скоро за няколко различни протеста, които се отличават помежду си и като организация, и като мотивация и като интереси, които се крият зад някои от тях. В същото време няма смислен разговор за недоволството, което се усеща у хората и което ги превръща в демонстранти.

 

 „Ако бях от ДАНС щях да разследвам дали има намеса в протестите много внимателно“, заяви психиатърът запитан дали смята, че има външна намеса в протестите.

 

В същото време, темата за протестите не присъства в дневния ред на политиците по адекватен начин,те говоря „около темата“, смята психиатърът. „Не чух нито един смислен разговор, включително и в студиата, за това какво всъщност стои зад всичкото това недоволство”, отбеляза д-р Канов, като даде пример с проблемите на онкоболните, които журналистката Албена Ивайлова описа в последния си текст, преди да почине от рак.

 

Той подчерта, че трябва да се говори и работи по теми като „раздутия административен щат, беззаконието и липсата на справедливост в съдебно-полицейско-прокурорската система” и „тази неспособност да се разрешат проблемите със здравеопазването”.

 

"Между тях има мерзавци, има и честни хора, които са хванати в паяжините на едни властови силови полета, които фактически деформират тяхното собствено поведение и се превръщат в карикатура на себе си неволно", заяви Канов, запитан какви хора са българските политици?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5057 |23.11.2018 Радев: Въвличането ни в скандали няма да е индулгенция за безобразията на управляващите . 2| 3790 |22.11.2018 Т. Петкова: Нямаме информация за преминаването на „Турски поток“ през България . 2| 3830 |21.11.2018 Драмите в ”Обединените патриоти” няма да свършат, смята политолог . 14| 5797 |20.11.2018 Радев: Няма да разговарям за програмата на Борисов, която изкара хората на улицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads