Реклама / Ads
24| 8626 |30.12.2021 НОВИНИ

Радан Кънев: Ако ще махнем Цацаров и Гешев, за да сложим нови бухалки, това не е реформа

.
Радан Кънев
Въпросът не е дали си отиват Цацаров и Гешев, а дали се създава една система, която да доведе до правова държава. Не съм сигурен, че в коалицията има воля и съгласие това да се случи. Ако ще махнем Цацаров и Гешев за да сложим нови бухалки, това не е реформа. Трябва да има правова държава, а не нормите да се основават на капризите на управляващите, ние не сме Сърбия, не сме Македония, а правова европейска държава.
 

Това заяви евродепутатът Радан Кънев пред Нова телевизия.

Управляващата коалицията е трудна, тя е такава каквато е, но е неизбежна. Тя тепърва започва работа. Гражданите искаха коалиция и правителство без Борисов. Но това не е сплав, а коалиция от 4 политически сили, посочи Кънев. Той е категоричен, че избирателната ни система налага трудни и сложни коалиции.

 

Това значи, че всички интереси на гражданите трябва да са представени в коалицията. Всяко следващо решение ще обект на компромиси и съгласие ще липсва, но решаването на проблемите ще се търси на базата на преговори. Трябва да работим не в посока какво да забраним, а какво да насърчим. „Демократична България” ще продължи да бъде гарант за европейските политики в България, заяви евродепутатът.

 

По думите на Кънев нищо от поведението на Корнелия Нинова, която се завърна във властта не показва промяна и реформа в партията. ДБ трябва да бъде спирачка срещу левите и популистки решения. Такова беше решението за мораториум на тока в парламента, това не е пазарно решение. Не е нормално стопирането на цените да става по дърварски начин. В Европа цените започват да се успокояват, но те ще останат през зимния сезон високи, но трябва да бъдат компенсирани малките потребители, посочи Кънев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11272 |13.12.2021 Евгений Кънев: ГЕРБ много добре знаят къде да вбият клин в коалицията . 19| 3311 |15.11.2021 Радан Кънев: ДБ сгреши, че не издигна свой кандидат за президент . 4| 3193 |10.11.2021 Кънев: ”Продължаваме Промяната” е единственият реален шанс за положително развитие на България . 29| 2989 |03.11.2021 Радан Кънев: Пропагандата срещу ваксините и срещу ЛГБТИ имат общ корен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads