Реклама / Ads
25| 4785 |23.11.2020 НОВИНИ

Радан Кънев: Бюджетът за 2021 г. не е съобразен с Европейския план за възстановяване

.
Радан Кънев
Бюджетът на България за следващата година не е съобразен с предизвикателствата на цялостната трансформация на европейската икономика. ”Не е съобразен с Европейския план за възстановяване и развитие, не е съобразен с приоритетите на Зелената сделка”. Това заяви евродепутатът Радан Кънев.
 

Сегашният проект на бюджета за 2021 година не е добър. Това каза за БНР Радан Кънев, евродепутат от "Демократична България".

 

"Ако има сред управляващите и мнозинството в парламента достатъчно разум да не приемат бюджета в този вид, да го отложат и преработят, това би било голям успех на всяко гражданско усилие", коментира Кънев в предаването "Преди всички".

Според него проектобюджетът на България за следващата година не отчита това, което се случва в момента с българското общество.

 

Радан Кънев заяви, че е необходимо да се насочат бюджетни средства за подпомагане на тези икономически отрасли, които се сриват в пандемията - малките фирми, самоосигуряващите се лица, семейните фирми.

 

"Има два огромни проблема - краткосрочно този бюджет не отчита изключително тежката фаза на пандемията, в която се намираме. Не отчита неизбежното свиване на бизнеса. Вижте какво прави правителството - за да не изхарчи пари, за да запази средства за предизборни цели, не затваря нищо, за да няма нужда от компенсации", заяви Кънев.

 

Дали поради липса на клиенти и обороти, дали поради липса на работници, българските предприемачи затварят, но получават нула лева компенсации.

"Този бюджет с неговата разходна част много ясно показва, че парите ги има, но управляващите не искат да ги изхарчат там, където е нужно", подчерта Радан Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3995 |17.11.2020 Радан Кънев: Вирусът няма политически съображения. Работа на политиците е да защитят обществения интерес . 7| 4531 |11.11.2020 Радан Кънев: Държавата е затворена, но не от разумни решения, а от самия хаос . 12| 4805 |10.11.2020 Радан Кънев: Днес власт няма. Има анархия, която вчера струва над сто живота за един ден . 2| 5083 |05.11.2020 БНБ предупреди, че проектобюджетът е изчислен при подценени рискове, но три комисии го одобриха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads