Реклама / Ads
12| 4586 |05.01.2022 НОВИНИ

Радан Кънев: Хората искат Борисов и Доган да са изолирани от властта

.
Убеден съм, че на нито една от партиите в коалицията не ѝ е лесно, но работата на политиците не е да им е лесно, а да отговорят на очакванията на обществото. България преживя три избори поред с три различни победители. Императивът на избирателите е да има управление и то да е независимо от ГЕРБ и ДПС. Четирите партии отговориха на очакванията да има управление и то да изолира от управлението Бойко Борисов и Ахмед Доган.
 

Това заяви пред bTV евродепутатът Радан Кънев.

 

Кънев бе категоричен, че трябва да се направи максимално усилие по законодателен път да се осъществят реформи в правосъдието, но заяви - рано е да се изключи възможността за конституионно мнозинство.

 

"Не бих изключил лесно възможността да има конституционно мнозинство за нещо, което иска цялото общество. Има персонални проблеми - Бойко Борисов, който счита, че Иван Гешев го закриля и разпъва своя чадър над него. Виждаме, че за Делян Пеевски и Ахмед Доган Гешев и Цацаров са свещени крави. И не подценявайте възможността по законодателен път да се постигнат съществени промени. В Европа видяхме пламенна защита на Иван Гешев от страна на евродепутатите на ГЕРБ и ДПС. Ще има такава и за Сотир Цацаров", посочи още Кънев.

 

Той коментира и днешното решение на изпълнителната власт да отзове Пламен Георгиев като консул във Валенсия. По думите на Кънев в българската администрация има много политически назначения.

 

"Външната политика също е такъв пример, нищо ново, много добро послание на премиера Петков, дано има и развитие. Георгиев беше скандален при назначаването си на позицията. Интересното е, че премиерът каза не, че ще го смени, а че това е краят на политическите назначения и очевидно това ще е политиката на правителството", допълни Кънев.

 

Той коментира и различията, които имат партиите в коалицията.

 

"Аз съм сигурен, че за БСП като партия коалицията с ДБ никак не е лесна. Мога да кажа, че за нас е много трудна, но очакването на хората, които ни подкрепиха, беше такова – да се премахне Борисов и ДПС от управлението, и да има нова формула“, каза Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3734 |31.12.2021 Л. Стефанов: 2021 г. да бъде трамплин към просветляване в главите на хората, които избрахме да ни управляват . 24| 8612 |30.12.2021 Радан Кънев: Ако ще махнем Цацаров и Гешев, за да сложим нови бухалки, това не е реформа . 0| 2792 |29.12.2021 Хората в Ракитово на бунт заради сухи чешми . 1| 3129 |24.12.2021 Манол Пейков: Хората се върнаха към същностните неща и книгите са едно от тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads