Реклама / Ads
7| 6694 |14.06.2012 НОВИНИ

Радо Стойчев: Шепа хора правят каквото си искат във волейбола

.
Подалият оставка като наставник на националния отбор Радостин Стойчев нажежи още страстите във волейбола, след като заяви, че членът на Управителния съвет на федерацията Любо Ганев е лобирал за фирма, която да осигурява екипировката на националите.
 

Треньорът на италианския "Тренто" направи разкритието пред bTV часове преди Общото събрание на БФВ в Правец. Стойчев уточни, че благодарение на него е сключен договор за доставка на екипировка. Според клаузите във федерацията щели да влязат по 90 хил. евро годишно. Споразумението било за 3 г.

Въпреки това Любо Ганев се опитал да лобира друга фирма да поеме услугата и в крайна сметка до договор не се стигнало.

"90 хил. евро стигат за екипировката на три отбора за една година. Не знам дали Любо Ганев се е опитвал да намери по-изгодна оферта", заяви специалистът. Стойчев не скри учудването си от парите, които националите получават от генералните си спонсори.

"През тази година всяка фирма, която иска да види името си на гърдите на волейболните национали, трябва да извади 600 хил. лв. За лого на ръкавите се плаща допълнително 300 хил. лв. Въпреки това в момента в отбора влизат 70 хил. лв.", допълни специалистът.

Той за пореден път подчерта, че битката му срещу шефа на БФВ Данчо Лазаров не е за власт. Той не разбирал защо една федерация може да се управлява 16 или повече години от едни и същи хора.

Специалистът, който ни класира за Олимпийските игри в Лондон, не се нае да прогнозира дали Матей Казийски би се върнал в националния отбор. Звездата също поиска оставката на Лазаров.

Стойчев внесе яснота и по конфликта за заплатата му. Той показа документи, с които опроверга думите на шефа на централата, че получавал заплата от 120 хил. евро.

Оказа се, че договорът му наистина е на тази стойност, но сумата си я поделят трима души – Стойчев, помощникът му Камило Плачи, както и кондиционният треньор.

"В крайна сметка аз съм взел 117 хил. лв., за които трябва да платя 40% данък в Италия", уточни специалистът.

Стойчев не подмина темата и за големия екип, с който работи. По думите му това е било договорено с федерацията, като към всеки чужденец в щаба се поставял българин, който да се учи от него. Така след време именно родните треньори е трябвало да поемат функциите по ръководене на отбора.

Междувременно 14 448 фенове изразиха подкрепата си към наставника и Матей Казийски чрез група във Facebook "Против уволнението на Радостин Стойчев".

"За нас, обичащите българския волейбол, целите не са се променили и позицията ни остава непреклонна – оставка на Управителния съвет на БФВ и пълна подкрепа за Стойчев и Казийски, както и техните съмишленици.
След като Ивайло Константинов може да си подаде оставката, по същия начин може да си я подаде и всеки друг. Въпрос на доблест!", се казва в декларацията.

Тя е адресирана до президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, спортния министър Свилен Нейков и медиите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5927 |13.06.2012 Данчо Лазаров: Радо Стойчев не е направил нищо особено за България . 35| 7795 |09.06.2012 Победихме Франция; Плевнелиев полудя от радост . 28| 6874 |17.05.2012 Стойчев: Оставам, но само ако Лазаров си тръгне . 14| 6430 |08.03.2012 Васко Кеца и Г. Христов - радост за женското ухо и око

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads