Реклама / Ads
0| 3318 |13.03.2022 НОВИНИ

Радулов: В тази коалиция нямаме намерение да арестуваме никой, който не е извършил престъпление

.
Николай Радулов Източник: БГНЕС
В рамките на тази коалиция нямаме намерение да арестуваме никой, който не е извършил престъпление. Изчегъртването е метафора. Това коментира пред БНТ проф. Николай Радулов от ИТН. Тези арести трябва да стават обосновани с достатъчно доказателства, а не да стават пиар акции, подчерта той.
 

Според него, конфронтации в коалицията няма. Има търкане, което е нормално за различни партии, събрани на едно място.

 

По темата за специалните служби Радулов заяви:

 

"От началото на демократизирането на обществото имаше състезание между партиите, които идваха на власт, да поставят колкото се може свои хора в управлението на службите. С всяка следваща промяна на властта управленската система беше обезкървена и сега имаме некомпетентни хора на много важни места, от които зависи вътрешната и външната сигурност на България".


В специалните служби има остатъци от хората, които по една или друга причина са били свързани с бившия Съветски съюз. Проблемът обаче е в това, че дълги години хората, които би трябвало да са подготвени за управление на специалните служби, са заменяни с удобни хора без възможности да изпълняват компетенциите, които мястото ги задължава, отбеляза той.

 

Службите ни не са добре финансирани. Балансът във финансирането на службите е нарушен.

 

"Видя се, че когато разузнаването не е добре финансирано, резултатите са очевидни - управлението не може да взима съответните решения", категоричен е той.


Русия разполага с много сериозни инструменти като например качване цената на газа. Ако Европа иска да получава руски газ, тя трябва да го плаща. Икономически и финансово Русия не е съвсем затворена, смята Николай Радулов.

 

Той изтъкна, че освен това става въпрос за страна с невероятни ресурси - тя разполага с около 50 тона злато, а когато парите не могат да бъдат в употреба, всичко може да се купува със злато. В исторически план това вече се е случвало.

 

По думите на Радулов по-решителните мерки на ЕС, на НАТО, на САЩ, които иска Зеленски, е желание да се разпали световна война, а това е много опасно.

 

Като част от НАТО, България е длъжна да се съобразява със стратегията и тактиката, която избере Алиансът. "В този конфликт и в тази ситуация, в която сме поставени, ние нямаме самостоятелна воля", подчерта той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5704 |12.03.2022 Андрей Райчев: Партиите в коалицията са обединени от едно - всички са против ГЕРБ . 0| 6989 |12.03.2022 Гари Каспаров: За Путин Украйна е като Полша за Сталин. В тази война няма равенство - той или ние . 0| 6029 |11.03.2022 Проф. Николай Радулов: Специалните служби са още на Борисов, в ДАНС има футболисти, с които е играл . 0| 4294 |11.03.2022 Високо напрежение в коалицията: Дунчев похвали ГЕРБ и атакува министър на БСП и в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads