Реклама / Ads
44| 7961 |13.03.2013 НОВИНИ

Райков към Борисов: Вие бяхте силен, а не силов премиер

.
Maрин Райков
Надявам се министрите ми да са работливи, а не бъбриви, каза при представянето на новия кабинет служебният премиер Марин Райков. Аз съм призван да оглавя един надпартиен кабинет. Мога да си позволя лична оценка за начина, по който върнахте властта. Показахте, че сте силен, а не силов политик.
 

Това каза служебният премиер Марин Райков в Министерския съвет, приемайки властта.

Показахте, че демократичните принципи са стил на поведение и начин на мислене на българските политици и българската политическа класа, каза Марин Райков.

Вчера президентът Плевнелиев по моя молба се съгласи да ми остави привилегията аз да представя своя екип. В самото начало държа да кажа, че този екип ще бъде работлив, а не бъбрив. Екипът ще има комуникационна култура с медиите, но той трябва да бъде оставен да работи, каза Марин Райков. Много разчитам на вас, на вашата подкрепа, на вашата независимост, както от властта, така и от други източници, каза Райков.

Може да управляваме без парламент и собствен бюджет, но не може да управляваме без доверието на хората. Вие, медиите, сте това, което една нация говори сама за себе си. Ако вие не ни помогнете, се страхувам, че това може да направи задачата ни още по-сложна, каза Марин Райков.

Ще държим на приемственост по отношение на направеното от властта в инфраструктурата, археологията, култарата и области, в които бяха постигнати определени резултати. Ще стъпим върху закони, приети с ваше мнозинство, които дадоха възможност да направим първата крачка в обуздаването цената на тока, каза Марин Райков.

Ние няма да разполагаме с бюджет, който сме предложили, изпълняваме бюджет, който вече е разписан. С този бюджет, приет г-н Борисов с ваше мнозинство, ще търсим резерви за един по-социален подход, за да очертаем една бъдеща политика на доходите, която няма да бъде нито безотговорна, нито популистка, но ще се опита да даде начален отговор на очакванията на хората, каза Марин Райков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 6120 |13.03.2013 Борисов към Райков: Не слушайте БСП, действайте мъдро . 62| 6675 |12.03.2013 Оставки на Плевнелиев и Райков поиска Янаки Ганчев . 9| 5123 |12.03.2013 Президентът: Три дами ще бъдат вицепремиери на премиера М. Райков . 65| 7073 |12.03.2013 Марин Райков: Това правителство е безпартийно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads