Реклама / Ads
15| 5063 |19.11.2021 НОВИНИ

Рашков биел по Герджиков с акцията в СУ. Търговията с вот в Турция – „просто едни твърдения“, смята проф. Вълчев

.
Проф. Даниел Вълчев Източник: стопкадър, bTV
Дали в Турция се купували гласове? В това се съмнява и не бил сигурен дали е вярно проф. Даниел Вълчев. По думите му това било просто „едно твърдение“. Още нещо - той не разбирал защо два дни преди втория тур за президент министър Бойко Рашков влязъл в Софийския университет. Сякаш биел по кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков... Това не било добре преди балотажа.
 

„Балотажът беше ясен още от самото начало. Видимо беше, че Румен Радев влиза в тези избори с много голяма маса и инерция, които идваха от две неща. На първо място относително успешен мандат без гафове и скандали. Той успя да се идентифицира с една умора от управлението на г-н Борисов и на ГЕРБ“, коментира проф. Вълчев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

„Това, което се промени между двата тура и особено в деня на първия тур също заслужава да бъде казано. Първо – всички онези партии, които го подкрепиха, не просто загубиха гласове, но до голяма степен претърпяха и едно унижение. Струва ми се, че част от техните ръководства и не малка част от техните членове всъщност привиждат в това появата на новата формация. Зад тази поява пък привиждат ролята на президента Радев, който ако не е участвал в зачеването й, то при акуширането със сигурност“, смята той.

 

Според него допълнително влошаване на ситуацията за Румен Радев идвало от това, че тъй като много дълго служебните правителства продължиха своята дейност, наудачите на един или друг министър започнали да се идентифицират с президента. Проф. Вълчев даде пример с областта на здравеопазването.

 

„Най-големият въпрос опира да това дали всъщност онова, което ние привеждахме у г-н Борисов, а именно твърде много власт, която неясно за какво се изпълва, част от избирателите няма да привидят и в г-н Радев. Това е големият проблем. Струва ми се, че в желанието да му услужат, част от неговите министри по-скоро му вредят, например Бойко Рашков“, посочи проф. Даниел Вълчев. Той оценявал неговите усилия, но 2-3 дни преди изборите изведнъж да откриеш, че в Турция има някакъв проблем било странно.

 

„Не мисля, че този избор е драматичен. Няма драматични различни визии за бъдещето на страната“, коментира още той.

 

„Без съмнение г-н Радев е фаворитът за втория тур. Това, което може да обърне нещата е че има известна обида у избирателите на тези партии, които го подкрепиха, а в замяна на това загубиха парламентарните избори. На второ място – усещането, че е на път нова концентрация на властта“ – това можело да разколебае хората на балотажа в неделя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 19521 |19.11.2021 Владимир Береану пред Фрог: Опитите на Герджиков да се заяжда бяха детински. Гледа любителски. Допусна много грешки . 17| 46287 |19.11.2021 Експерт за дебата Радев-Герджиков: По едно време се запитах защо единият да не е президент, а другият – вице . 8| 6471 |19.11.2021 Рашков: Проверката в СУ е за схема, която напомня на тази с АМ ”Хемус”. Герджиков да не бърка . 14| 8178 |19.11.2021 Кацаров хвана в още лъжи кандидат-президента Герджиков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads