Реклама / Ads
1| 5850 |10.04.2014 НОВИНИ

Разбиха престъпници - телефонни измамници

.
Престъпна група, занимавала се с телефонни измами, е задържана в рамките на реализирана полицейска операция във Велико Търново, съобщи ОД на МВР – Велико Търново.
 

Установени са четирима мъже от град Ветово; операцията е проведена под ръководството на Районна прокуратура- Горна Оряховица. Разследването започнало на 27 март тази година, след сигнал, подаден от 84-годишен мъж в Районно управление „Полиция”- Горна Оряховица. Той обяснил, че е станал жертва на телефонна измама - същия ден на домашния му телефон се обадил непознат мъж, който обяснил, че дъщеря му е приета в болница със счупен крак и за лечението й са нужни скъпи медикаменти за близо 14 000 лв.

Неизвестният се съгласил и на 10 600 лв. и златна паричка – всичко, с което възрастният човек разполагал. Два часа по-късно той предал скътаното на младеж, дошъл пред дома му, а малко по-късно успял да се свърже с дъщеря си и разбрал, че е измамен.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Горна Оряховица започнали незабавните действия по разследването и в хода им били установени извършителите. Днес, съвместно със служители на ОДМВР – Русе и Районно управление „Полиция”- Ветово, криминалистите на Районно управление „Полиция- Горна Оряховица предприели проверки на четири адреса в град Ветово. Задържани са четирима мъже на възраст от 20 до 30 години. Единият от тях, известен с псевдонима Роджера, скоро бил излязъл от затвора, където е излежавал присъда за идентично престъпление.

Негови сътрудници били Джакомото и брат му Ачо - активен контингент по линия „Телефонни измами”. Четвъртият задържан е шофьорът им. От жилищата са иззети 5 мобилни апарата и 6 СИМ карти, част от които имат отношение към извършеното престъпление. Нищожна част от сумата е установена в един от мъжете. В заложна къща в Русе е установена златната пара и е иззета. Четиримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Горна Оряховица. Проверява се съпричастността на задържаните и към други идентични престъпления, извършени на територията на цялата страна през последния месец.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5891 |04.04.2014 Разбиха схема за пране на пари и източване на банки от чужбина . 6| 6124 |11.02.2014 Светлозар Лазаров отчете: 16 "ало" престъпници - задържани . 21| 4968 |10.02.2014 МВР погва престъпниците от днес . 5| 6596 |03.01.2014 Разбиха ромска фамилия, изпрала 2 500 000 $

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads