Реклама / Ads
0| 4693 |15.12.2016 НОВИНИ

Раздадоха наградите ”Спортен Икар” за най-успешните ни спортисти през 2016 г.

.
Годишните награди „Спортен Икар“ бяха раздадени на официална церемония в Националната художествена академия. Голямата награда за Постижение на годината беше връчена на сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Мирела Демирева.
 
Тя не присъстваше на събитието, поради което наградите й бяха връчени на председателя на нейния клуб „Берое“ Стара Загора Иван Колев.

Голямата награда за постижение на годината при параолимпийците отиде при Ружду Ружди, който спечели титла със световен рекорд в тласкането на гюле на Параолимпиадата в Рио де Жанейро.

Лично спортният министър в оставка Красен Кралев връчи наградата за Отбор на годината на националния ансамбъл по художествена гимнастика, спечелил бронзов медал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„Благодаря на всички отличени спортисти, както и на тези, които не намериха място сред призьорите, но работиха много и със своите победи успяха да защитят престижа на България в спортния свят. Успехите на нашите спортисти обединяваха нацията и служиха за вдъхновение на много млади хора да започнат да се занимават с любимия си спорт и да искат да се доближат до нивото на българските шампиони“, каза Кралев.

Призове бяха раздадени в още 4 категории:

„Достойно представяне”:

- Елица Янкова (борба) - носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Рио 2016;

- Радослав Янков (сноуборд) - носител на Световната купа за 2016 година.

„Най-проспериращ млад спортист”:

- Антъни Иванов (плуване) - 17-годишен, с 11 поправки на национални рекорди по време на ЕП в Унгария и сребърен медал на 200 м бътерфлай, 9-о място на ЕП за мъже в Лондон, водещ състезател при мъжете;

- Катрин Мануилова (шорттрек) - 16-годишна, най-добре представилата се българска спортистка на Младежките олимпийски игри в Лилехамер с 2 бронзови медала, участник в два четвъртфинала на СП за юноши в София.

„Пробив в световния спорт”:

- Панчо Пасков (фехтовка) - за впечатляващия му пробив на Олимпийските игри в Рио 2016.

„Шампионско дълголетие”:

- Ивет Лалова (лека атлетика) - за изключителната й спортна кариера, както и за представянето и на Олимпийските игри в Рио 2016.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4925 |28.03.2015 Ето ги носителите на наградите „Мисис Дама на годината“ . 1| 5188 |13.07.2014 ЧЕЗ е сред първите носители на наградите за корпоративна социална отговорност „Златно сърце” . 1| 8373 |01.02.2013 "България си ти" раздаде наградите си . 4| 4761 |06.12.2011 Родни таланти грабнаха наградите по роботика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads