Реклама / Ads
85| 11463 |02.02.2016 НОВИНИ

РАЗКРИТИЯ! Аврамов за Фрог: Доган е в мрежите на МИТ*

.
Димитър Аврамов
Етнокорпорацията на Доган и турската агентура са в тясна връзка помежду си, разкрива за Фрог политическият коментатор Димитър Аврамов.
 
Сегашните ухажьори на Доган биха могли да си го представят и как в далечната 1992 г. стои верноподанно пред вратите на турското посолство в София и моли за незабавна среща с тогавашния посланик Ялчън Орал. Получава отказ, защото домакинът е болен от грип, но гостът настоява, че случаят е с изключителна важност.

Срещата е уредена и Доган връчва един куп книжнина на посланика, който не вярва на очите си. Защото държи в ръцете си това, което години наред МИТ не е могла да придобие: имената и подробните биографии на множество наши разузнавачи  на прикритие в българските посолства и консулства в чужбина, събрани в т. нар. „Оня списък“.

Следва любопитен епизод – срещу мерзкото си предателство Доган иска да бъде освободен от „задълженията си към България“ (разбирайте – от поетите ангажименти да я шпионира), да го осигурят финансово и устроят в друга държава. Това естествено няма как да стане – негова милост  тогава още не знае, че веднъж попаднал в мрежите на МИТ, измъкването от там е невъзможно, а понякога завършва и с трагичен край...

Иначе „Оня списък“ се посреща с радостна еуфория в турските правителствени кръгове, за разлика от изненадващата скептичност на спецовете в разузнаването. Те познават агентурното минало на Доган в ДС, имат печални спомени от многолетните тежки сблъсъци с нашите специални служби и подозират, че това може да бъде тяхно поредно активно мероприятие, разкрива Аврамов.

 

Повече в анализа на Д. Аврамов във Фрогнюз

Догановият „патриотизъм“ изправя България пред разпад

 

----------------------------------------------

* Националната разузнавателна организация, съкратено МИТ, е обединената държавна специална служба на Турция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10248 |02.02.2016 Доц. Ал. Маринов за Фрог: С робството скроиха номер на Танев и го махнаха . 5| 4892 |01.02.2016 А. Стефанов за Фрог: Политиците са резистентни към критиките на ЕК . 22| 8764 |29.01.2016 Румънка пред Фрог: ЕК се отказа да търси в България върховенство на закона . 4| 5498 |28.01.2016 Станислав Стоянов за Фрог: Танев си тръгва, но хаосът остава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads