Реклама / Ads
1| 5409 |16.03.2014 НОВИНИ

Разследват пилотите на мистериозния самолет

.
Полицията, разследваща изчезването на малайзийския пътнически самолет с 239 души на борда на 8 март, е претърсила и дома на втория пилот на самолета. Домът на капитана на полета, 53-годишния Захари Ахмад Шах, беше обискиран вчера, след като малайзийският премиер Наджиб Разак заяви, че изчезването на самолета, пътувал от Куала Лумпур за Пекин, е резултат от преднамерени действия и разследването ще се насочи към членовете на екипажа.
 

Освен претърсването на дома на 27-годишния втори пилот Фарик Абдул Хамид, полицията провежда разпити и на членовете на наземния екип, поддържал връзка със самолета, допълва ДПА.

Китай призова Малайзия да предостави "по-пълни и точни информации" за изчезването на самолета, съобщава още ДПА.
Малайзийският пътнически самолет е бил отвлечен

Това е станало на среща на заместник-външния министър Се Ханшън с малайзийския посланик в Пекин. Се е предложил разширяване на сътрудничеството с китайски експерти в рамките на разследването и е призовал малайзийското правителство да се погрижи за семействата на изчезналите пътници. Сред пасажерите на самолета имаше 154 китайски граждани.

Индия прекрати издирването на самолета на "Малейжа еърлайнс", предаде Ройтерс. Прекратяването на издирването е по искане на правителството на Малайзия, което насочи вчера разследването в нова посока като заяви, че изчезването на самолета е резултат от преднамерени действия.

Индия провеждаше издирване в два района - край островите Андаман и Никобар, и в Бенгалския залив. Претърсването е прекратено, но може да бъде възобновено, каза пред Ройтерс говорител на индийското морско командване.

Според сателитни данни самолетът е можел да се насочи по два коридора - на север към Казахстан и Туркменистан в Централна Азия или към южните части на Индийския океан. Ако той е поел по северния маршрут, е малко вероятно да е прекосил индийското въздушно пространство и над страни кано Афганистан и Пакистан, без да бъде засечен от военни радари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5988 |15.03.2014 Мистериозният "Боинг 777" "ни гледа" от дъното на Индийския океан . 1| 5469 |14.03.2014 Разследват за предател в Сметната палата . 21| 6480 |29.01.2014 Стоян Мавродиев: Разследват Дянков и Трайков за конфликт на интереси . 51| 5636 |07.01.2014 Сидеров ударил с юмрук полицай, разследват го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads