Реклама / Ads
0| 3731 |31.03.2022 НОВИНИ

UK разузнаване: Руски войници в Украйна отказват да изпълняват заповеди и саботират оборудването си

.
Източник: БГНЕС
Част от руските войници, изпратени от Путин в Украйна, отказват да се подчиняват на заповедите на началниците си и дори се опитват да саботират военната техника. Освен това те по погрешка са свалили и един от своите самолети. Това заяви в реч пред Австралийския национален университет в Канбера Джереми Флеминг, директорът на Щаба за правителствени комуникации (GCHQ), част от британското разузнаване.
 

„Путин изключително погрешно прецени ситуацията. И иронията е, че сега той получи точно това, което искаше да избегне - силния патриотизъм в Украйна, едно НАТО, което е по-сплотено от всякога, и глобална коалиция от нации, които осъждат действията му“, коментира още той.

 

„Руският президент се опитва да изпълни плана си, но се проваля. И неговият план Б е още по-голямо варварство срещу цивилни и градове“, продължи Джереми Флеминг.

 

По думите му Путин е подценил силата на глобалната коалиция от държави, които се обединиха срещу действията му, подценил е и икономическите последици от режима на санкциите. „Същевременно Путин надцени способностите на своите военни, за да си осигури бърза победа“, добавя Флеминг.

 

„Това се превърна в негова лична война, чиято цена се плаща от невинните хора в Украйна и все повече от обикновените руснаци“, заяви той и добави, че според данните на британското разузнаване съветниците на Путин се страхуват да му кажат истината за войната.

 

Въпреки че за 38 дни от началото на войната в Украйна е рано да се правят капитални изводи, шефът на GCHQ очерта една от най-значимите последици от тази криза – хибридната война.

 

Държавните медии в Русия всячески се опитват да прикрият мотивите на Кремъл и да оправдаят военните действия. Разпространяването на дезинформация, сеенето на недоверие в доказателствата и стремежът да се скрие истинската картина на случващото се в самата Русия са показателни. Путин наложи брутален контрол над медиите и достъпа до интернет.

 

По думите му военната кампания на Путин е белязана с нисък морал сред войниците, логистични провали и голям брой руски жертви.

 

„Тяхното командване е в хаос. Виждаме как Путин лъже собствения си народ в опит да скрие военната некомпетентност“, добави Флеминг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3020 |31.03.2022 ФИФА одобри руския като един от официалните езици в организацията . 0| 2920 |31.03.2022 Столтенберг: НАТО очаква нови руски офанзиви в Украйна . 0| 4760 |31.03.2022 „Прецакахме се“: Руски войник се оплака на жена си от загубите на Русия и призна силата на Украйна /аудио/ . 0| 3090 |31.03.2022 Великобритания затяга примката на санкциите около руските олигарси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads