Реклама / Ads
21| 16802 |11.03.2023 НОВИНИ

Реалити „Лъжецът на България“ се проведе в Плевен. Единственият участник спечели приза убедително

.
В английския град Камбри всяка година се провежда Световно първенство за титлата “Най-голям лъжец в света“. Тя се присъжда в памет на Уил Ритсън – един забавен класически разказвач на фалшиви истории. Обикновено в надпреварата се включват хора от различни страни, които се опитват да грабнат купата, разказвайки невероятни истории.
 

Вече и в България се организира такъв конкурс. Домакинът обаче не е един – всяко селище организира реалити формат „Лъжецът на България“. Претендентите по регламент са само политици, защото конкурсът е за професионалисти. Вчера домакин на шоуто бе град Плевен. Събраните в залата зрители със затаен дъх очакваха на сцената да се появи основният кандидат за големия приз и не останаха излъгани. Сред бурни аплодисменти пред всички се експонира самият Той – Бате Бойко!

 

При появата на чаровника две фенки на първи ред се изпуснаха, защото се оказа, че са забравили да вземат ФеминХелп преди гала вечерта…

Това обаче не помрачи възторга на останалите.

 

Когато Той заговори, настъпи пълна тишина.

 

„Проблемът със скапването на българските пътища е, че са много натоварени от камионите с горива и жито, което е свързано с войната в Украйна. Няма път, който да може да издържи на нещо подобно“. Добра лъжа, казаха си зрителите – те знаеха, че по цял свят пътищата издържат и на студ, и на пек и са с гаранционен период от 15, 20 и повече години.  

 

Бойко не ги остави дълго да мислят: “Всяко нещо трябва да се поддържа. Ние сме на кръстопът, знаете.  Нашите магистрали имаше периоди, цяло лято, по 50 000 автомобила минаваха по тях. Същите (служебното правителство) изпуснаха през лятото претоварените камиони и от Украйна, и за Украйна – гориво, жито, при 30-40 градуса няма път, който да издържи“.

 

Браво! – извисиха се щастливи гласове в залата. Те това е лъжа: как хитро вмъкна камиони със зърно от Украйна, каквито  не са минавали през България. Тук е пристигало с кораби, ако въобще е пристигало, щото говорителката на зърнарите, дето се оплакват от евтиното украинско зърно каза онзи ден, че нямат информация къде има такова жито.

„Ако магистрала "Хемус" беше лесна за правена, Тодор Живков щеше да я направи не само до Правец. Искаме да помогнем на Северна България. Да има работа и хора. Затова сме правили магистралите бързо, за да изравним Южна и Северна България".

(Ставане на крака и бурни скандирания: Да живей!)

На 10 август 2012 г. Той и министър Лиляна Павлова – помните ли я? Една с румени бузки и все подире му вървеше… Та Тя и Той на тази дата съобщиха новината, че „Хемус“ ще е готова до 2017 г. Сега сме 2023-а, ако не сте забравили.

 

За да подсили въздействието на казаното, Борисов зашемети публиката с новината, че „целта на ГЕРБ е да навакса 1300-годишното закъснение с пътищата в Северна България“, които от римско време не били мръднали.

 

Останалите лъкардии бяха все на това ниво. Например: “Айде да се върнем до София от Плевен. Дупка, яма, дупка, яма“. Тук той леко наруши регламента и каза чиста истина. Но успя да компенсира, като прехвърли вината на ПП и ДБ, както и на служебния регионален министър, премълчавайки, че управлява три пъти, но магистралата така си и остана голо обещание.

 

Друг кандидат за приза не посмя да се яви срещу човека от Банкя.

 

Така в състезание с един кон Бойко спечели купата „Лъжецът на България“! Напълно в българската традиция. Нали помните, че и Иван Гешев беше единствен кандидат за главен прокурор, но надпреварата беше трудна, а накрая той спечели...

 

За финал Бойко хвърли истинска бомба: Няма да бъда повече премиер. Не искам!

Беше толкова вълнуващ момент, че не помня дали се прекръсти.

Това вече наистина е супер лъжа. Защото всеки знае, че иска. Много иска!

 

Лидия Михайлова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3924 |03.03.2023 „Продължаваме Промяната – Демократична България“ откри предизборната кампания в Пловдив . 9| 3700 |31.12.2022 „Демократична България“ поиска онлайн изслушване на Хр. Грозев в парламентарната комисия за спецслужбите . 8| 4816 |05.12.2022 Андрей Райчев: Розова мечта на ГЕРБ е не властта, а да разделят ”Демократична България“ от ”Продължаваме промяната” . 5| 3082 |21.11.2022 Радев на консултации с „Демократична България“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads