Реклама / Ads
11| 4800 |09.06.2014 НОВИНИ

Реформаторите искат референдум за задължителното гласуване

.
Реформаторският блок се обяви за провеждане на референдум за задължително гласуване и приемане на график за предсрочни избори.Това обяви на пресконференция говорителят на Блока Радан Кънев.
 

Според формацията парламентарният вот трябва да се проведе през есента.

"За нас е важен националният интерес. Нашата политическа работа ще си я свършим вътре. Не вземаме позиция за предсрочен вот, защото днес сме подготвени или не". Таова заяви лидерът на ДСБ в отговор на въпроса дали самите реформатори са готови за избори сега и дали напрежението във формацията е преодоляно след евровота.

Според РБ задължителното гласуване е начин да се редуцират порочни практики като купен и корпоративен вот.

"Демокрация се лекува с повече демокрация, затова е по-добре да има национално допитване", посочи Найден Зеленогорски. Въпреки това, от РБ смятат, че 42-о Народно събрание може да направи някои промени в Изборния кодекс, преди да се разпусне, в посока заличаване от списъците на т.нар. мъртви души.

От Блока разчитат като криза в отношенията между БСП и ДПС

събитията от миналата седмица, свързани с изявленията на лидерите на двете. Опасенията на реформаторите обаче са, че, докато двете партии са били на власт, са се контролирали взаимно за злоупотребите в държавата, а сега съществува възможност за "безконтролно крадене".

От Блока настояват премиерът Пламен Орешарски да даде отговори на въпросите - подписан ли е договор за строителството и изпълнението на проекта "Южен поток" и на какъв етап е подготовката , както и дали има подписан договор за заем за изграждането на проекта.

"Към днешна дата нищо не е ясно", подчерта бившият министър на енергетиката в кабинета "Борисов" Трайчо Трайков. По думите му е важно да се знае, че ако има вече подписан договор за строителство, в него вероятно има клаузи за неустойки. "Да видим каква е ползата за всички българи", добави Трайков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5351 |07.06.2014 Г. Марков: БСП и ДПС първо да си поправят закона за референдумите . 20| 5151 |06.06.2014 ГЕРБ: Референдум за задължителния вот и избори "2 в 1" . 31| 5223 |06.06.2014 Цачева: Ако хората поискат Борисов, той ще бъде премиер . 36| 5261 |05.06.2014 Реформаторите се изфукаха: Ние свалихме кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads