Реклама / Ads
1| 4794 |29.10.2015 НОВИНИ

Резултатите от първия тур на изборите в Шумен са изключителен успех за ГЕРБ

.
Резултатите от първия тур на изборите са изключителен успех за ГЕРБ. „Те показаха, че шуменци действително искат промяна”, коментира на пресконференция професор Добрин Добрев, председател на предизборния щаб на ГЕРБ-Шумен.
 
„Любомир Христов получи близо 38 процента от гласовете на шуменци, които показаха, че не вярват на манипулации. Това означава само едно. Той е успял да убеди хората, че ще бъде по-добрият кмет и затова е получил тяхното доверие. Вотът за Любомир Христов е вот за типичен мажоритарен кандидат, който печели повече, при това със значително предимство пред БСП. ”, обобщи резултата на кандидата за кмет от ГЕРБ професор Добрев.

 

Кандидатът за кмет Любомир Христов благодари на всички, които са му повярвали и са гласували за него. „Благодаря на всички, които излязоха да упражнят конституционното си право и да заявят гражданската си позиция. Дали Шумен наистина ще се нареди сред успелите градове, зависи на първо място от желанието на гражданите за добро управление. И резултатите от първия тур го показаха. Всички ние казахме “Да” на промяната. Вярвам, че едно успешно дясно управление ще даде нова посока в европейското развитие на Шумен. С общи усилия можем да успеем”, заяви своето убеждение Любомир Христов.

Професор Добрин Добрев призна, че има известно неудовлетворение от резултатите за общински съветници. „Това не означава обаче, че смятаме представянето си за слабо. Напротив, листата за общински съветници на ГЕРБ - Шумен печели отново най-голямо доверие сред избирателите. Резултатът ни е с два процента по-висок от средния в страната за листите на ГЕРБ. Освен това, от първите шест с преференциален вот, петима са бивши общински съветници от ПП ГЕРБ. Това е сигурен знак, че избирателите оценяват положително работата на нашата група. В същото време, казвам го със съжаление, сложната система за гласуване вероятно е причина за големия брой невалидни бюлетини”, посочи той.

Според Добрин Добрев успех е и това, че партиите, които формират мнозинството в Народното събрание и подкрепят правителството на Бойко Борисов, са получили значително предимство и в бъдещия Общински съвет на Шумен. Той изрази надеждата, че съвместната работа с тях ще повтори успешното сътрудничество в българския парламент и добави, че е впечатлен от резултата на Реформаторския блок и от доброто представяне на АБВ и Патриотичния фронт.

На журналистически въпрос дали вече са водени преговори с представители на други политически сили за подкрепа на балотажа на 1 ноември, Любомир Христов отговори, че програмата на ГЕРБ за управление на Шумен е отворена към всички. „Готови сме да реализираме заедно добрите идеи за нашия град. Доволен съм от изборните резултати и на нашите коалиционни партньори, защото е време за дясно управление на Шумен. Първата крачка вече е направена. С общи усилия ще успеем на вота в неделя, на първи ноември”, заяви Христов. Той отново подчерта, че за него е важно да се съобрази и с мнението на гражданите: „Длъжни сме да отговорим на техните очаквания. Шумен има нужда от промяна, която да го превърне в модерен европейски град. Обещах експертно управление и ще спазя обещанието си.”

 

Любомир Христов нарече „закачки” опитите на политическите си опоненти да го предизвикат. „Сигурно и през тази седмица ще продължат с политическите интриги и с провокациите, с опитите да опетнят името, честта, биографията ми. Правят го от политическо безсилие, защото са слаби и объркани. Няма да им отговарям. Но ще отговоря обаче на всеки въпрос, поставен от нашите съграждани, защото Шумен е наша обща кауза. През следващите няколко дни продължаваме срещите си с хората, защото истинският договор за управление е с гражданите на Шумен”, каза Христов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4734 |29.10.2015 Зам.-шефката на ЦИК: Щях да удуша първия срещнат от властта, ако майка ми и сина ми бяха в "Арена Армеец" . 3| 4515 |28.10.2015 Кандидат-кметът на ДПС за община Девин се отказа от втори тур на изборите . 8| 4518 |28.10.2015 Михаил Мирчев бесен и на изборите, и на БСП . 14| 16347 |27.10.2015 Размазващ коментар на Кулезич за изборите, Биг Брадър и видимите резултати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads