Реклама / Ads
0| 4942 |04.01.2020 НОВИНИ

Рязко застудява, АПИ предупреждава за поледици

.
У нас утре предстои чувствително понижение на температурите. Следобед ще е между 1 и 6 градуса, но усещането ще е за по-студено време, заради северозападния вятър, който ще е умерен, временно и силен.
 

Ще вали и сняг, главно в източните и планинските райони, а по високопланинските проходите в комбинация със силния вятър е възможно да се образуват преспи и навявания.

 

По-ниските температури, валежите и вятъра утре увеличават и предпоставките за поледици. От Агенция „Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и да карат със скорост, съобразена с пътните условия.

 

Пътните настилки са предимно сухи, на места - мокри, по усойните и в планинските райони - частично заледени или заснежени; обработени са и са проходими при зимни условия. Това се посочва в информация на Ситуационния център на Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ за състоянието на републиканските пътища.

 

Движението по автомагистралата "Тракия" в участъка Чирпан-Стара Загора - от км 156+000 до км 208+000 в двете посоки, се осъществява в една лента поради ремонт на мантинели. Ограничава се движението в изпреварващите ленти, като движението се осъществява в активните ленти. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът за приключване на дейностите е до понеделник, 6 януари.

 

Има временно въведени ограничения по пътища в някои области заради проблеми с мостове.

 

До 7 януари е ограничено движението на моторни превозни средства над 10 т по пътя Русе - Щръклево - Нисово - Кацелово, при км 36+945, поради недоброто експлоатационно състояние на моста до с. Кацелово над р. Черни Лом. Едната лента е затворена и е въведен пропускателен режим по свободната лента за движение. Има и ограничение на скоростта - 40 км/ч.

 

Движението по друг път в областта: Русе - Басарбово, при км 5+976, се извършва също в едната лента, с пропускателен режим, поради авариен ремонт на дясната тротоарна конзола на мостово съоръжение. Участъкът е сигнализиран, въведено е ограничение на скоростта до 20 км/ч. Ремонтът трябва да приключи до края на януари.

 

Проблемни мостови съоръжения са причината за ограничаване на движението и в област Перник. По пътя Долна Мелна - Кюстендил, от км 18+000 до км 24+650, е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 3,5 тона поради намалената носимост на моста при км 22+065. Обходният маршрут е по общинския път Палилула - Лева река, пътя Докьовци - Пенкьовци, пътя Враня стена - Калотинци, пътя Калотинци - Раянци - Трекляно - Дълга лука.

 

Движението по второкласния път Трън - Стрезимировци, при км 56+174, е в една лента заради безопасното преминаване през мост. По същата причина движението се осъществява в една лента по пътя Вукан - Пенкьовци, в района на с. Вукан при км 5+293.

 

В област Пловдив, поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка, е ограничено движението по третокласния път Пловдив - Куклен, от км 6+330 до км 7+500. Обходният маршрут е през уличната мрежа на гр. Куклен.

 

В Сливенско временно - до 31 март, е въведено ограничение за движение на МПС над 12 т по пътя Бероново - Градец, в участъка от с. Садово до с. Градец /от км 9+645 до км 13+042/, поради намалената носимост на мост при км 10+868.

 

Ремонт на мост е причина за въвеждане на ограничение за движение на превозни средства над 3,5 т по пътя Капище - Банковец, в област Търговище, от км 0+000 до 11+300.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5323 |28.12.2019 Синоптиците предупреждават: Снеговалеж и виелици ще има над страната в неделя . 0| 3969 |28.12.2019 Външно предупреждава за мащабна авиостачка . 0| 3871 |27.11.2019 АПИ предупреждава за възможни проблем с продажбата на електронните винетки . 0| 4175 |26.10.2019 МВнР предупреждава за извънредни мерки по пътищата в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads