Реклама / Ads
8| 8587 |14.04.2020 НОВИНИ

Роднини на починала от коронавирус в Хисаря: Погребаха я, без да ни кажат

.
Нашата майка Куна Стайковска беше погребана служебно от община Хисаря, без никой да ни съобщи. Питате ли ни как се чувстваме? Съпругът ми не можа да погребе баща си, а сега и майка си. Това казва през сълзи Невяна Андонова, снаха на починалата от коронавирус 69-годишна жена.
 

Според близките кметицата на Хисаря Пенка Ганева лъже, че те не са пожелали да организират погребение на майка си. "Можеха поне да наемат погребална агенция и да осигурят ковчега", заявила по-рано тя.

 

"Как да го направим, като цялото ни семейство е под карантина, която изтича в четвъртък. Но най-учудващото е, че никой не ни даде никаква информация", твърди Андонова. Тя споделя, че свекърва ѝ Куна е била приета в пловдивската болница "Каспела" на 1 април. Всеки ден близките ѝ звънели, за да питат как е, пише още 24plovdiv.bg.

 

"Много трудно се свързвахме с лекарите, тъй като майка беше в интензивното. Получавахме различна информация. Веднъж ни казваха, че е била добре, адекватна и в съзнание. На 11 април телефонът вдигна лекар, който дори ми се скара: "Кой ви каза, че е стабилизирана", обясни Невяна. Пред нея медикът заявил, че пациентката е в тежко състояние още от момента на приемането ѝ На следващия ден Куна е починала.

"Обадиха ни се от болницата в 15,50 часа, за да ни съобщят и уточниха, че трябва да оправят документите. Няколко часа по-късно получихме оттам ни приканиха да отидем, за да разпишем, че не желаем аутопсия. А ние държахме", допълва снахата.

 

Едва на 13-и разбрали, че Куна е погребана служебно. "А искахме ние да си я изпратим. Но не ни разрешиха да нарушим карантината. Търсихме съдействие от кметството да я оставят в камера до изтичане на карантината ни. Не успяхме да се свържем с Ганева. Обади се някаква секретарка", допълни Андонова.

 

По думите ѝ цялото семейство са добре. "Не сме имали симптоми, а и никой не ни е изследвал", твърди Андонова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4475 |14.04.2020 Имунолог: Ваксината БЦЖ е бонус за българите в борбата с коронавируса . 4| 4631 |13.04.2020 Лидерът на БОЕЦ: Коронавирусът превърна курумпираните в дарители . 3| 3973 |13.04.2020 Ендокринолог: Повечето килограми увеличават тежестта на коронавируса . 19| 4211 |13.04.2020 Ген. Мутафчийски: Имаме лекарства срещу коронавирус за 16 000 души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads