Реклама / Ads
10| 8169 |22.12.2013 НОВИНИ

Росен Йорданов: Цветанов не се справи с бюрокрацията с европарите

.
Росен Йорданов
Имам усещането, че когато дойде някой на власт, той става омнипотентен т.е потентен във всички сфери. Върнах се в държавната институция, за да направя промяна и не мога да възприема процесите в България.
 

Това заяви в предаването „На светло с Люба Кулезич” Росен Йорданов, бивш зам.-директор на Института по психология на МВР, който подаде внезапно оставка. Йорданов е правил експертизи по най-шумните криминални случаи в последните години – с Тодор Димов – Чакъра, сестри Белнейски, отвлечената Мирослава от Перник и осъдения за убийството й Марио Любенов – Заека, с човека който стреля по Доган – Октай Енимехмедов.

„В нашия институт се случиха неща, които показаха, че текат процеси, които бих нарекъл посредственост – срещу професионализъм”, коментира психологът. „Върнах се в държавната администрация, след като бях много добре в частния сектор, не за да стоя на постове, а за да направя промяна или да помогна на моите колеги. Част от тях предадоха една кауза”, добави Росен Йорданов.

По думите на експерта бившият вътрешен министър Цветанов сбъркал, че не създал условия за премахване на бюрокрацията при усвояването на европейските пари. Йорданов добави, че подозира в корупция служителите от служба „Управление на стопанството и социални дейности”.

„Тези хора пречат на една добра идея да бъде реализирана. 10 месеца не можем да приключим с обществените поръчки. Това беше негова грешка, но не мисля, че е въпрос на преднамереност”.

Той беше категоричен, че не е бил човек на Цветанов и определи твърдението като пълна лъжа. Докато съм работил в МВР не смятам, че е имало полицейщина, твърди той. Аз напускам, защото назначават човек, който никога не е работил такава работа, има сериозни проблеми, всички знаят, че не може да управлява и въпреки това бива назначен, разясни психологът.

Нямаш правото като министър да освободиш или да назначиш някой, ако той не отговаря на дадени критерии, заяви Росен Йорданов. Хората, които представлявам във вашето студио много добре ще разберат за какво говоря.

„17 години съм работил в института, като се изключат три, които съм бил навън. Минал съм през правителства БСП, СДС, Тройна коалиция, НДСВ, ГЕРБ… За първи път в моята професионална кариера се чувствам като „господин Никой”, завърши Йорданов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5301 |20.12.2013 Цветан Цветанов категоричен: Подслушват ме . 43| 7289 |20.12.2013 Злия е прякорът на Цветанов в ГЕРБ . 13| 5048 |19.12.2013 Цветанов: В парламента се гласува със sms . 28| 5390 |19.12.2013 Г. Марков: Без Цветанов ГЕРБ са загубени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads