Реклама / Ads
0| 5065 |29.03.2019 НОВИНИ

Росен Иванов стана шеф на ”Медицински надзор”

.
Източник: БГНЕС
Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съгласувана с министър-председателя, от 1 април т.г. за директор на новата Изпълнителна агенция ”Медицински надзор” е назначен Росен Иванов, съобщиха от здравното министерство.
 

До момента той е ръководител на Инспектората в Министерството на здравеопазването, бил е държавен инспектор в инспектората на Министерския съвет, началник на политическия кабинет в Министерството на отбраната (в служебното правителство от 2013 г.), както и главен юрисконсулт в МО.

Росен Иванов е магистър по право и философия от СУ "Св. Климент Охридски".

Новосформираната Изпълнителна агенция "Медицински надзор" стартира работа от 1 април т.г. Тя обединява към момента действащите Изпълнителна агенция "Медицински одит" и Изпълнителната агенция по трансплантации.

 

Новата агенция ще продължи да извършва досегашната дейност на преобразуваните агенции, както и възложените от закона нови функции.

 

Съгласно Закона за лечебните заведения Изпълнителна агенция "Медицински надзор" вече ще отговаря за регистрацията на лечебните заведения за извънболнична помощ и хосписите (до момента тази дейност се осъществява от регионалните здравни инспекции). Във функциите й влизат също така и администрирането на режима по издаване на разрешения за осъществяване на лечебна дейност за лечебните заведения за болнична помощ, центровете за психично здраве, центровете за кожно-венерически заболявания, комплексните онкологични центрове, домовете за медико-социални грижи, диализните центрове и тъканните банки. За тази цел в агенцията е създадена специализирана дирекция "Администриране на режимите по регистрация и издаване на разрешения за лечебна дейност".

 

Функциите на Агенцията, свързани с координирането и контролирането на дейностите в областта на трансплантацията и асистираната репродукция, извършвани от лечебните заведения са възложени на специализираната дирекция "Управление и координация на трансплантацията и асистираната репродукция".

 

Основните контролни функции, осъществявани от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" ще се извършват от специализираната дирекция "Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството". Тази дирекция се предвижда да осъществява и оценка на ефективността и резултатите на контролната дейност, да извършва анализи и предлага на изпълнителния директор мерки за подобряване на качеството на контролната дейност.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5767 |28.03.2019 Христо Иванов поиска оставката на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев . 3| 4473 |25.03.2019 Росен Желязков: Евродепутатите ни се провалиха с пакета ”Мобилност” . 11| 5098 |24.03.2019 СДС остана без кандидат за евролистата на ГЕРБ . 13| 6978 |22.03.2019 Хр. Иванов: ВИП асансьорът ще остане част от бранда на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads