Реклама / Ads
2| 2837 |09.03.2023 НОВИНИ

Ружа Смилова: Инфлацията и корупцията са темите в предизборната кампания

.
По-малко от месец преди поредните избори, всички се питат: ”Какви са посланията на политическите партии в надпреварата?” В предаването „Здравей, България” по Нова телевизия темата коментират политологът Ружа Смилова, анализаторът Кристиян Шкварек, пиар експертът Арман Бабикян и бившият депутат и бивш екоминистър Емил Димитров-Ревизоро.
 

Според Ружа Смилова две са основните теми на тази кампания: „Едната е инфлацията. Тя се използва за предизборни цели, като тезата на едната страна е, че тя е произведена вътрешно. Другата тема е корупцията и огромните кражби, в резултат на срастване на държава и бизнес последните 15 години, дори по-дълъг период.” Смилова допълни:

„Има връщане на темата за корупцията, тъй като има много разкрития и то с обективни факти”, допълни тя.

 

Според Кристиян Шкварек също има връщане на темата за корупцията, но основната интрига би трябвало да бъде това кой може да направи кабинет: „Основният въпрос е ще ходим ли два пъти на избори, или ще ходим веднъж. Ако има как да се направи кабинет след тези избори, това има потенциал да докара хората до урните”, смята политическият анализатор. „И обратно – заплахата, че е невъзможно да се направи кабинет след тези избори и трябва да ходим отново 2 в 1 през есента е най-силният двигател да натиснем още надолу избирателната активност. Хората ще си кажат защо да ходя сега, като ще ходя септември.”

 

Арман Бабикян коментира корупцията: „Секторите отдавна са разпределени – всички знаят кой е големият в кашкавала, в желязото, в нефта, в газа. Като кажат по телевизията – „Ами тя олигархията”. Тя си има имена. Секторите са изкупени. Сега когато заради войната има инфлация, се чудят защо в България е по-голяма. Ами каква да бъде? Един човек определя цените. Колкото и да пускат пъдарите по магазинчетата и да питат защо това толкова струва? Ще струва толкова колкото иска един човек или една група фирми.”

 

Емил Димитров коментира: „На хората им омръзна. Едни и същи теми се въртят. Всеки ги използва кой както намери за добре. По отношение на цените - има правителство вече 6 месеца, гледат отблизо и нищо не правят. Но пък гледат строго и казват, че искат нов закон. Тоест казват ни да си гледаме работата, следващите да се оправят.” Според него:

„Предишният път се нагледахме на мача – „много искам мандата, за да не направя кабинет”. Той посочи, че който и да е първи след изборите, ще му трябват още 30-40 гласа, които някой трябва да им ги даде.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3148 |06.03.2023 Икономистът Любомир Дацов: Държавата само имитира борба с инфлацията . 5| 2965 |02.03.2023 Христо Алексиев за инфлацията при храните: Налице са редица нелоялни практики . 1| 2961 |25.02.2023 Любослав Костов: На теория ръстът на доходите и инфлацията се изравняват, но на практика не . 5| 3157 |23.02.2023 Радев се перчи пред Домбровскис: Служебното правителство овладя инфлацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads