Реклама / Ads
28| 5601 |09.09.2013 НОВИНИ

Румен Петков: Подкрепата на "Атака" ще е пагубна за БСП

.
Румен Петков
Вече трябва да се задава въпросът дали въобще се управлява БСП. Технологията на взаимоотношенията между г-н Орешарски и двете подкрепящи го партии не ми е известна. Цената, която БСП ще плати за подкрепата на "Атака" ще е пагубна за партията, обяви пред ТВ 7 Румен Петков. Според него поставянето на Волен Сидеров начело на етичната комисия в парламента е загуба на авторитет за БСП.
 

„Пламен Орешарски го употребиха и изхвърлиха след казуса Делян Пеевски. Премиерът се държа мъжкарски в тази конфузна ситуация. Най-лесно щеше да му бъде да каже:  Сергей Станишев ме накара да назнача Пеевски. Той устиска и понесе всички гневни реакции без да ги заслужава", коментира още Петков, а по отношение на лидера на БСП заяви: „Станишев трябваше да излезе и да каже - оставете премиерана мира. Аз съм виновен за това назначение."

 

По думите на Петков повечето назначения във властта са странни и Орешарски не е участвал в повечето от тях. От тук следва изводът, че Сергей Станишев управлява с Бойко Борисов. Тезата си бившият вътрешен министър подкрепи с два примера - назначението на регионалния министър в това правителство, въпреки че тя е работила за ГЕРБ, и подкрепата на вътрешния министър, въпреки че полицейско насилие и контрабандата са факт. Редица от тези назначения служеха с много голям ентусиазъм на Борисов и Цветан Цветанов, всички тези хора обаче вредят на БСП, заяви Петков.

 

Бившият депутат е категоричен, че в БСП е необходим голям дебат. Според него не е нормално националният партиен съвет на БСП да не даде оценка на 100-те дни на кабинета на Пламен Орешарски. Аз съм поставял няколко пъти въпроса кой, кога и как свиква националния партиен съвет, каза Петков.

 

По отношение на хипотезата за нова партия между Дончева и Първанов той заяви: „През последните 23 години са се раждали и са си отивали много политически проекти. Не съм убеден, че между Татяна Дончева и Георги Първанов има идея за обща политическа партия”.

 

Дебатът имало ли е фашизъм в България е излишен, каза Румен Петков и честити 9 септември на всички празнуващи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5385 |05.09.2013 Партии си мерят подкрепата: 20 000 можело да води ДПС на протест в София . 21| 5624 |25.08.2013 Румен Петков търси отговорност на Станишев за сделката с БНБ . 15| 7338 |23.08.2013 Асен Василев към Румен Петков: Помогнете срещу енергийната мафия . 49| 5543 |22.08.2013 Румен Петков иска БСП да се върне на територията на морала ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads