Реклама / Ads
7| 5054 |01.08.2007 НОВИНИ

Румен Петков вещае етническо напрежение в Кърджали

.
Междуетническо напрежение може да ескалира в Кърджали по изборите. Това предупреди вътрешният министър Румен Петков пред БНТ. Поводът за това негово изявление бе новината, че отец Боян Саръев може да се кандидатира за кметския пост в града, подкрепен от ГЕРБ и АТАКА.
 
"Прекалено много опити са правени през годините в Кърджали да се насади междуетническо напрежение и мисля, че една такава добавка, е възможност да се случат още неща в тази посока". Според министъра идеята е на „дребни политически фактори", които щели да нагнетяват напрежението по време на местния вот.

Лидерите на ГЕРБ и АТАКА Бойко Борисов и Волен Сидеров разговаряха през последните дни с отец Боян Саръев и обявиха подкрепата си за неговата евентуална кандидатура, която да обедини българския вот срещу ДПС. Самият Саръев пък обяви пред БиТиВи, че все още не е приел номинацията, но не отрече, че е възможно да се изправи срещу ДПС. Той обаче обясни, че за победа е нужна и подкрепата на социалистите в града. По този повод столичният кмет и лидер на ГЕРБ Борисов обяви, че ако БСП не се „наведе" на турците, ДПС няма шанс в Кърджали.

Румен Петков, който отговаря за коалиционната политика на БСП, заяви, че всякакви коалиции и обединения под лозунга „анти" би трябвало отдавна да са в миналото.

"Моето лично мнение е, че кандидатирането на отец Саръев в един, без съмнение много чувствителен регион като Кърджали, би могло да ескалира и известни религиозни напрежения", коментира още Петков. Отец Саръев е уважаван човек, но мисля, че неговото поприще е друго и хвърлянето му в политиката би било и негова лична грешка, и грешка на тези, които ще го използват, допълни Румен Петков.

Междувременно Петков обяви, че шефът на полицията в Благоевгред Кирил Георгиев ще е новият директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Новината бе пусната чрез интервю на министъра за БНР. Досегашният директор на службата Ваньо Танов подаде рапорт за напускане на 17 юли.  Мотивите му бяха, че се оказва натиск върху разследващите престъпления, свързани с високите етажи на властта.

 

На вниманието на министъра, който така добре знае кой с какво трябва да се занимава, а освен това отговаря за орташките работи с останалите политически сили в БСП.

Опашато стихотворение

Орхан Вели Канък

Не си подхождаме,
пътищата ни са различни -
ти, котката на дробчията,
а аз - нахалната уличница.
Твоята храна е в калайдисан съд,
в устата на лъва е моята ...
Ти сънуваш любов, а аз - кокал.

Но, братко, и твоята не е проста.
Никак не ще да е лесно
всеки божи ден да въртиш опашка ...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4963 |09.07.2007 Д-р Тренчев и д-р Христов показаха на Р. Петков как полицаи бият миньори . 0| 6599 |30.06.2007 Двамата Руменовци пак са в ИБ на БСП, четирима са новите членове . 2| 6057 |29.06.2007 Няма етническо напрежение в Кърджали, твърдят жители на града . 2| 5740 |27.06.2007 Станишев иска оставка на заместник на МВР, Румен Петков не я дава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads