Реклама / Ads
5| 11431 |07.10.2016 НОВИНИ

Румен Радев: Длъжни сме да победим за доброто на България!

.
Промяната започва от вас! Промяна за доброто на България! Затова сме длъжни да победим!”. Това заяви пред събралите се кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев. По думите му на България е нужен президент с воля и характер, който да сплотява нацията около значими цели и да изпълни със съдържание президентската институция и да върне достойнството и вярата на българските граждани. Той подчерта, че от нас зависи дали ще продължи упадъкът на българската държавност и разграждането на общия ни дом или най-сетне ще си върнем контрола. Кандидат-пр
 
Ген. Радев пое ангажимента, в днешното време на растящи вътрешни изпитания и външни заплахи, да бъде президентът с ясни приоритети: укрепване на националната сигурност във всичките й измерения; външна политика с характер, която да се изработва вътре в страната ни и да се отстоява навън; ефективно взаимодействие и повишено доверие между институциите; да сме лоялен член на НАТО и ЕС, но не с клакьорство и заклинания, а с реални действия.  Като основни сфери, които ще изведе на преден план той посочи: икономическото и духовното развитие, образованието, здравеопазването, демографията, доходите и правата на гражданите. Генералът обясни, че за постигането на тези цели ще търси максимално съгласие между институциите, партиите, гражданските сдружения и организации. „България трябва да разчита на таланта и капацитета на всички българи. Те са нашият капитал”, подчерта ген. Радев. Той каза още, че да сплотява и води хората в изпитания към победа със силата на личния пример е било негов дълг и призвание и е готов да поеме отговорността на държавника, от когото България се нуждае в тези бурни и смутни времена.

„Ще бъда инициативен президент, който ще търси решенията за доброто на България.  Ще бъда силен президент, но не заради пагоните, а в името на каузата България. Ще бъда отговорен президент, който ще работи открито, ще изпълнява поетите ангажименти и ще отстоява решенията си. Ще бъда президентът на всички български граждани. Защото българин не е участ, българин е чест”, заключи ген. Радев.

 „Ние можем да победим, защото нашата кауза е България! България, която обичаме и за която искаме да сме достойни!“ Това заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя подчерта, че тези избори не са за постове и власт, а за надеждата да престанем да се срамуваме от държавата си, политиците и президента си. „Ние с ген. Радев ще оправдаем тези очаквания“, категорична е Йотова. „Опитват се да внушават, че президентската институция няма правомощия. Карат ни да вярваме, че резултатът е предрешен. Плашат с дестабилизация и разпад, ако не изберем поредния послушко. Защото самите властващи са уплашени, защото пред себе си имат горди и силни българи. Защото знаят, че доверието в нас е инвестиция в националната сигурност, която те предават“, каза още Йотова. Тя посочи, че основна цел на президентската институция ще бъде гарантирането на националната сигурност, не само на границата, а за всеки български гражданин. Според нея най-важното е държавата да протегне ръце към младите хора, за да останат в България, да имаме добро образование и здравеопазване, силна външна политика и сигурност. Тя е на мнение, че  начело на нацията трябва да са хора, които държат на думата си, личности с авторитет и характер. Йотова е категорична, че заедно с ген. Румен Радев са достатъчно подготвени да отговорят на тези предизвикателства. „В негово лице ще имаме за президент човек решителен, компетентен, знаещ как да постига непостижимото. Той е патриот, който се е клел да защитава България и да отдаде живота си за нея. И е изпълнявал клетвата си. Аз му се доверявам. Да им предложим единение за такава България, в която нашите деца избират да живеят и работят“, заключи Илияна Йотова. 

„С ген. Радев и Илияна Йотова ще изиграем хорото на победата”, заяви от Стара Загора председателят на Инициативния комитет за издигане на кандидатурата за президент на ген. Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова,  Стефан Данаилов. Той обясни, че в тези дни всичко се е казало за ген. Румен Радев и за Илияна Йотова. „Илияна е завладяна от хуманност към хората, социално мислещ човек, ангажиран с политиката. Като вицепрезидент  ще се захване сериозно с народните дела”, заяви Данаилов. Той подчерта, че през целия живот професията на ген. Радев е била такава, че той първо е мислил, а после е действал, за разлика, от един друг генерал, който действа, но не мисли. „Разчитаме на тях, но те могат да разчитат на нас, които сме тук и в цялата страна, които искат нещо ново да се случи в нашия живот. На добър час и успешна кампания, в което не се съмнявам”, заяви Данаилов.  

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4297 |02.10.2016 Ген. Радев: Няма да позволя историята ни да бъде променяна съобразно политическа конюнктура . 5| 4885 |01.10.2016 Радев: Няма да търся разширяване на президентските правомощия, а уплътняването им . 4| 4953 |01.10.2016 Ген. Радев: Кандидатът на ГЕРБ ще е аватар на Борисов . 1| 4117 |30.09.2016 Ген. Радев: Трябва ни безкомпромисна позиция спрямо Турция с оглед договора за реадмисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads