Реклама / Ads
0| 4104 |14.09.2017 НОВИНИ

Румен Радев се срещна с германския президент

.
В динамичната ситуация в Европа България се утвърди като основен и надежден партньор на Германия в рамките на Европейския съюз. Ще подкрепим усилията на страната за гарантиране на сигурността на външната граница на Съюза. Това заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер на среща с българския държавен глава Румен Радев в Малта, съобщи президентският прессекретариат.
 

 Двамата държавни глави пристигнаха във Валета специално по-рано преди началото на форума "Арайолуш", за да се срещнат и обсъдят състоянието и перспективите пред двустранните отношения. Президентът Румен Радев изрази благодарност за доброто партньорство с Берлин в областта на сигурността и преодоляването на миграционната криза. "България е наясно с важната си отговорност и стриктно изпълнява задълженията си да охранява границите. На фона на непредсказуемата ситуация в региона обаче е необходима повече европейска солидарност.

 

Националният бюджет на страната ни няма да бъде способен самостоятелно да обезпечи европейската сигурност в случай на нова мащабна миграционна вълна", заяви българският държавен глава. Германският президент прояви интерес към създаването на нов орган за борба с корупцията в България. Франк-Валтер Щайнмайер увери Румен Радев, че германският бизнес проявява силен интерес към инвестиции в България, но счита за важно условие предприемането на ефективни антикорупционни мерки и работеща правосъдна система в страната. "Колкото по-решителна е България в борбата с корупцията и колкото по-солидна е правосъдната система, толкова повече ще се засилват търговско-икономическите отношения между двете ни страни", заяви германският държавен глава.

 

Двамата президенти се съгласиха, че са необходими единство и решителни мерки в ЕС за защита на демократичните ценности в държавите членки и предотвратяване на външни влияния върху политическия и изборния процес. Франк-Валтер Щайнмайер прие поканата на българския държавен глава да посети страната ни през следващата година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4227 |13.09.2017 Радев не даде подробности на депутатите за отвличането на Адриан Златков . 11| 11537 |13.09.2017 Шеф на оръжейно дружество сезира Радев и Борисов за опита на държавата да го унищожи . 2| 4161 |13.09.2017 Радев дава обяснения за Адриан Златков . 2| 3961 |11.09.2017 Вътрешната комисия на НС разпитва Валентин Радев за отвличането на Адриан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads