Реклама / Ads
53| 55793 |21.04.2020 НОВИНИ

Румяна Ченалова с разтърсващ анализ на разказа на свидетеля от катастрофата

.
Румяна Ченалова
С голямо внимание изгледах интервюто на Тодор Петков, свидетеля очевидец на ПТП при което загина Милен Цветков. Направиха ми впечатление следните отговори:

Милен Цветков сам бил излязъл от автомобила си и преминал 20 м, което значело, че не бил в толкова тежко състояние. Ако пък бил изнесен, това било първата грешка, а така не трябвало да се прави.


Охранителите му дали вода, което не трябвало да се прави.
Милен Цветков разговарял с 4-5 охранители от МОЛ "Парадайз".
В един момент охранителите се борили с него, вадили му езика.


Полицията закъсняла, движението не било спряно, а колите преминавали през останките от катастрофиралите автомобили и навсякъде "хвърчали части".
Линейката закъсняла.


Две момичета неопитни правили сърдечен масаж на М.Цветков. Хекимян втори път пита, акцентирайки върху сърдечния масаж.


След като Милен Цветков бил качен в линейката, тя не тръгнала веднага, а след 10 минути.


"Вие ми кажете, може ли човек да оцелее след 42 минути?"- пита свидетеля.
Свидетелят засичал по часовник времето.

 

По време на интервюто свидетелят многократно повтори: "Не знам дали смъртта е резултат от поли-травмите /?!/, от задушаване или от закъснението на линейката и неадекватната помощ. Не бяха подготвени. Може би щеше да е жив още".

 

Разбира се, Хекимян зададе въпроса и за поведението на пътуващите в автомобила на извършителя. Свидетеля заяви, че тримата са обикаляли около автомобила и нещо търсили и били адекватни.

 

Знаете ли какво значи това?

Този свидетел ще даде същите показания в досъдебното производство.
Според тези показания излиза, че произшествието не е запазено /части хвърчали навсякъде/, което ще компрометира доказателствената стойност на протокола за оглед.
Ще се назначи съдебно- медициннска експертиза, която ще съобрази тези показания, а един от въпросите ще изясни пряката причинна връзка между деянието и причинената смърт или опосредствуването на настъпилият резултат от други фактори - преместването на пострадалия, приема на вода, неадекватната и несвоевременна помощ.

Разкъсването на пряката причинна връзка променя квалификацията на деянието. Дееца отговаря за тежка телесна повреда, тъй като смъртта е резултат от последващи обстоятелства, настъпили след деянието не по вина на извършителя. В най- лошият за него вариант, ще отговаря за причинена смърт при многобройни смегчаващи отговорността обстоятелства.

 

Интервюто завърши с възмущение от неспазване на карантината, изразено от човек, който 4-5 часа разговарял с приятели на 50 м от катастрофата и който имаше наглостта да заяви, че всички, включително момчето, което уби Милен Цветков, сме жертви на случващото се по улиците.

 

Питам се, как бТВ успя да намери точно този свидетел, който по време на интервюто не вдигна очи и не погледна водещия...

 

Бившият съдия Румяна Ченалова, ФейсбукРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6761 |20.04.2020 Румяна Ченалова: Докога наведени в мрака ще аплодираме в душите си изправените . 17| 19948 |17.04.2020 Ченалова: Гаф на Гешев е в основата на Фурмигейт . 18| 8070 |07.04.2020 Ченалова: ГЕРБ откачиха след думите на президента ” Кръгом и марш...” . 6| 4451 |07.04.2020 Румяна Ченалова: Вижте икономическите мерки на Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads