Реклама / Ads

33| 8586 |14.08.2020

Румяна Ченалова: Ето как Борисов иска да остане на власт

.
Румана Ченалова
Ето как, различни маневри - липса на кворум например, Борисов може да отложи оставката си с осем месеца. За схемата обясни Румяна Ченалова.

Ето и нейният пост:

 

Щял да подаде оставка СЛЕД свикването на ВНС...


ЗАЩО тогава?


Вече не издържа на натиска и последната му хрумка е да забави оставката си, ползвайки разпоредбите на закона и влиянието си в НС.


КАК?

 

Правото на инициатива за изменение и допълнение на Конституцията принадлежи на една четвърт от народните представители и на президента. Предложението се разглежда от Народното събрание не по-рано от ЕДИН месец и не по-късно от ТРИ месеца след постъпването му.

 

Народното събрание приема закон за изменение или допълнение на Конституцията с мнозинство три четвърти от всички народни представители на три гласувания в различни дни.

 

Ако предложението получи по-малко от три четвърти, но не по-малко от две трети от гласовете на всички народни представители, предложението се поставя за НОВО РАЗГЛЕЖДАНЕ не по-рано от ДВА и не по-късно от ПЕТ месеца.

 

При новото разглеждане предложението се приема, ако за него са гласували не по-малко от две трети от всички народни представители.

 

Законът за изменение или допълнение на Конституцията се подписва и се обнародва от председателя на Народното събрание в "Държавен вестник" в седемдневен срок от приемането му.

 

Президентът насрочва избори за Велико Народно събрание в тримесечен срок от решението на Народното събрание.

 

С произвеждането на избори за Велико Народно събрание пълномощията на Народното събрание се прекратяват.

 

Ето как, различни маневри - липса на кворум например, Борисов може да отложи оставката с ОСЕМ МЕСЕЦА /до датата на обнародване на решението за свикване на ВНС/ - т.е. до март - април 2021г., надявайки се протестите да стихнат.

 

От друга страна , като имам предвид лъжите му от сутрин до вечер, въобще не е сигурно, че и тогава ще подаде оставка.

 

Така че...ЩЕ ИЗВЪРВИМ ПЪТЯ ДОКРАЙ!


Не са ни нужни подаянията на Мутрата!


Вече НЕ МОЖЕ да ни излъже!

 

Facebook, Румяна ЧеналоваРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Илиан Василев: Борисов така и не разбра, че е прочетена книга 17| 7024 |14.08.2020 . Тайните сделки на Борисов зад гърба на протестите 44| 40258 |14.08.2020 . Борисов предложи свикване на Велико народно събрание 118| 7619 |14.08.2020 . Ден 36: Борисов не отиде в НС. Протестите продължават с НС на площада /снимки и видео на живо/ 16| 6099 |13.08.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ