Реклама / Ads
44| 43311 |14.08.2020 ГЛАСЪТ

Тайните сделки на Борисов зад гърба на протестите

.
Сделките тук са такива...
Има хора, които недоволстват от протестите и барикадите. Гледах вчера по една телевизия мъж на средна възраст, който каза, че е съгласен с исканията на протестиращите, но се затруднявал да отиде навреме на работа, а имал деца да храни. Човекът е прав – неговата логика ражда неговата гледна точка.
 

Онзи ден на Орлов мост дама с кученце, дете, съпруг и свекърва преминаха демонстративно през палатките. Младата дама не скри възмущението си и заяви, че там имало боклуци и „някакви нещастници пречели на останалите българи“. Освен това назидателно попита: Е, като сте креснали тук, кой ще дойде по-добър от тези сега? Отговорих й, че дори тя да влезе в новата власт, ще е по-добре от сегашните управници. Дамата не очакваше точно такива думи и побърза да се изниже с детето, кучето и домочадието…






Приемаме, е недоволните от протестите са доволни от управлението. Ваша воля, дами и господа.

 

Правителството само отговори на тази котегория българи по доста оригинален (криминален) начин.

 

1. Премиерът Борисов всеки ден раздава милиони, което трябва да изглежда много готино, само дето не казва откъде се взимат тези пари, кои сектори са лишени от тях и кога нуждаещите се ще ги получат. Уравнение с три неизвестни. Самият Борисов е казал: Мъжко е да обещаеш, човешко е да не го изпълниш…

 

2. Правителството умишлено проспа 1 милиард лева от продажбата на Виваком, които вместо в държавата, отидоха в приятелска група на Борисов. 1 милиард – прибрани със съдействието на КПКОНПИ!

 

3. Държавата е предоставила на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган за безвъзмездно ползване до 2054 година кея и съоръженията на пристанището в ТЕЦ "Варна", които са публична държавна собственост. Срокът съвпада с максимално допустимия период от 35 години, за който публична собственост може да бъде отдавана на концесия срещу съответните такси. Данни за такава липсват, но по силата на "рамково споразумение" с държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" почетният лидер на ДПС няма да плаща за ползването на кейовата стена и съоръженията в пристанището. Това означава, че са потъпкани поне няколко закона. Държавата, респективно гражданите губим стотици милиони.






4. Тихомълком правителството, начело с Бойко Борисов харизва две важни пристанища в Бургас на олигарх, близък до властта и кръга „Шиши“. Съвсем скоро ще опишем тайната далавера, от която България и българите вече са ощетени със стотици милиони.

Междувременно като компенсация на други бизнесмени са обещани пристанища на Дунав…

 

5. Правителството и Борисов се скъсаха да се хвалят и с договора за концесията за Летище София. Борисов обави, че това са европейски партньори от Германия, Франция и Австрия. Концесията е за 35 години. Според правителството и петте участници в търга са били добри, но е спечелил… третия. Защо ли? Още никой не е отговорил на въпроса: Има ли участие български олигарх в една от фирмите от консорциума и кой политик-милионер стои зад него?

 

6. За всички споменати сделки, сключени със скоростта на светлината, има комисионни на стойност десетки милиони. Кой взе тези комисионни? В нечии чекмеджета ли са?

 

Над 2 милиарда раздадени на глутница олигарси, приятели на властта.






Е, недоволни от протестите и блокадите, сега доволни ли сте? Поискайте своя дал от Борисов.

 

Всеки ден някой пита: Купени ли са недоволните? А дали не са купени доволните от властта?

 

Огнян Стефанов

 

Важно: Очаквайте подробности около тайните сделки, които ощетиха българите с милиарди.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 42278 |12.08.2020 Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем . 17| 12518 |12.08.2020 Васил Гарнизов: Успехите на Борисов потъват, светва тъмната страна на управлението . 61| 31528 |30.07.2020 Който е записвал Борисов, той ще го загроби – Гешев е готов с лопатата . 40| 21086 |28.07.2020 Сънувате: 2 млрд идват при вас, а Борисов отговаря за записа, дето го провериха в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads