Реклама / Ads
4| 3291 |10.02.2023 НОВИНИ

Русия e нанесла над 40 удара за денонощие на Украйна

.
Руските войски продължават провеждането на настъпателни действия в направления като Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиевка и Новопавловка. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.
 

През изминалия ден руските войски са нанесли 41 въздушни и три ракетни удара, включително два по гражданска инфраструктура в Краматорск в района на Донецк. Противникът също така е открил огън 32 пъти с реактивни системи за залпов стрелба (РСЗО) по гражданска инфраструктура в Донецка и Херсонска област.

 

Във волинското, полиското, сиверското и слобожанското направление обстановката остава непроменена. Не бяха открити настъпателни групировки на противника. Над 20 населени места попаднаха под вражески обстрел, а именно Хай в Черниговска област, Средина Буда, Бруски, Атинске и Степок в Сумска област и Уди, Ветеринарно, Козача Лопан, Мали Проходи, Старица и Дворична в Харковска област.

 

В купянското и лиманското направление руските войски са открили огън близо до Купянск и Пищане в Харковска област и Новоселивско, Стелмаховско, Червонопопивско, Дибровско, Серебрянско горско стопанство в Луганска област. В Бахмутско направление руските войски са обстрелвали Николаевка, Спирне, Веселе, Берестово, Билохоривка, Красна Гора, Часов Яр, Бахмут, Северно и Майорск в Донецка област.

 

В авдиевското и новопавловското направление противникът с танкове, минохвъргачки и артилерия обстрелва Авдиевка, Первомайске, Водяне, Красногоровка, Маринка, Бохоявленка, Новомихайловка, Золота Нива, Пречистивка и Въгледар в района на Донецк.

В запорожско направление руските войски са открили огън по Времивка и Новопол в Донецка област и Олхивске, Гуляйполе, Степове, Щербаки, Новоандриевка, Орихов и Чаривне в Запорожка област. В херсонското направление под вражески обстрел попаднаха шестнадесет населени места, а именно Качкаровка, Токаривка, Веслеле, Антоновка, Берегово и Херсон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3187 |09.02.2023 Русия се стресна, ще увеличава производството на танкове . 26| 4095 |09.02.2023 Радев: Ще наложим вето, ако има санкции срещу ядрената енергетика на Русия . 13| 3366 |09.02.2023 Рублата се срива, дефицитът в бюджета на Русия достигна 1,76 трилиона . 19| 7986 |08.02.2023 Александър Николов: Обвинението е, че България не се съобрази с изнудванията от ”Газпром” и Русия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads