Реклама / Ads
26| 4752 |08.12.2014 НОВИНИ

Руски дипломат: Санкциите на САЩ целят да свалят Путин от власт

.
Владимир Путин
Целта на американските санкции е да се създадат условия за смяна на властта в Русия, заяви пред Държавната дума зам.-външният министър Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.
 

"Това, че със санкциите се цели да бъдат създадени социално-икономически условия за смяна на властта в Русия, фактически не се и крие", каза той. В словото си през Думата той изтъкна още, че Вашингтон цели Русия да смени външнополитическия си курс. Според него сегашното противопоставяне няма да е кратко.

 

По думите му санкциите ще продължат с години. "Не съм готов да кажа дали имаме ново издание на Студената война или колко ще продължи сегашният период, но знам едно: дълго време, много години ни предстои да се справяме със санкциите на САЩ.

 

 Дипломатът допусна всевъзможни усложнения в отношенията със САЩ. "Аз нищо не изключвам, възможни са всякакви усложнения".

 

Русия няма да преговаря със САЩ за отмяна на санкциите, каза още Сергей Рябков. "Ние не признаваме законността на тези санкции, няма да започваме преговори за критерии по тяхната отмяна", посочи дипломатът. В същото време той влезе в задочен спор с онези среди в станата му и извън нея, които смятат, че американските санкции са временни: "Дълбоко не са прави онези, които мислят, че американските санкции за краткотрайно явление, ще духне ветрец и всичко ще изчезне", подчерта дипломатът.

 

Сергей Рябков констатира също, че влиянието на бизнеса върху политиката на САЩ относно санкциите се оказа много по-малко, отколкото се очакваше.

 

"От наблюдението през последните месеци може да се направи извода, че степента на управляемост дори на големите компании от правителствените структури, степента на тяхната зависимост и готовност да изпълняват препоръките на правителствените структури е много по-голяма, отколкото би могло да се очаква", посочи той. Като цяло слушанията в Думаха бяха посветени на отношенията Русия-САЩ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4104 |06.12.2014 13 руски моряци спасени край Балчик . 5| 4169 |02.12.2014 Руски експерт: Русия се е отказала само от трасето на "Южен поток" през България . 10| 8271 |26.11.2014 На помощ на руските ни танкове Т-72 идва Ейбрамс ? . 67| 20240 |17.11.2014 Руски взрив: Да разследват ръкавиците на Кличко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads