Реклама / Ads
11| 4706 |09.04.2015 НОВИНИ

Руски легенди хвърлят ръкавица на "Макдоналдс"

.
Андрей и Никита
Легендарните братя режисьори Андрей Кончаловски и Никита Михалков са решили да конкурират американската верига за бързо хранене "Макдоналдс" и да създадат своя хранителна мрежа, наречена "Да хапнем вкъщи", съобщи "Комерсант".
 
Те написали писмо до президента Путин с молба държавата да ги подпомогне с 978,1 милиона рубли (около 17 милиона евро) само за пилотния проект. Руският президент много харесал идеята и възложил да се проучат възможностите за инвестиране в нея. Целта е да се създаде алтернатива на западните вериги за бързо хранене, обясняват те в писмото до господаря на Кремъл.

Марката "Да хапнем вкъщи" е регистрирана на името на съпругата на Кончаловски Юлия Висоцка, известна тв водеща. Тя вече има два ресторанта в столицата. Идеята е да се направят няколко магазина, към които да има и кафенета. Ще се използват основно местни продукти, както и менюто ще бъде регионално. В Москва и Калужска област ще бъдат изградени две фабрики-кухни, 41 кафенета и 98 кулинарни магазина. Фабриките-кухни ще снабдяват и детски градини, училища и социални домове.

"Нашият проект цели да подпомогне производството на родната селскостопанска продукция, средните и дребните производители", заяви за "Комерсант" Андрей Кончаловски. Творецът е известен с филмите си "Сибириада", "Влакът беглец", "Танго и Кеш" и още много други. През 1979 години бяга в САЩ и работи в Холивуд, но в началото на 90-те години на миналия век се връща в родината си. Брат му Никита е прочут със суперпродукцията "Сибирският бръсар". Негови са и непреходните филмови произведение "Незавършена пиеса за механично пиано, "Свой сред чужди, чужд сред свои" и още десетки екранизирани ленти. Михалков направи филмът "55", посветен на 55-годишнината на Путин, в който го възхвалява за възраждането на Русия.

Бащата на двамата е знаменитият писател и автор на детски приказки и сатирични басни Сергей Михалков. Той е бил любимец на Сталин, който му поръчва да напише текста за химна на СССР от 1944 г. Днешният химн на Руската федерация също е дело на Сергей Михалков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 90| 6583 |29.03.2015 Бургас въстана, иска си руските туристи . 14| 4748 |29.03.2015 Туристическият бранш протестира заради руските туристи . 15| 5459 |26.03.2015 Полицията разкри рускинята, купила зловещия куфар с трупчето . 5| 5685 |25.03.2015 Рускинята Александра оставила предсмъртно писмо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads