Реклама / Ads
0| 3645 |03.03.2022 НОВИНИ

Руските войски атакуваха жилищни сгради в центъра на Чернигов /видео/

.
Чернигов Източник: Телеграм, Вячеслав Чаус
Сутринта на четвъртък, 3 март, руските войски предприеха ракетна атака срещу многоетажен жилищен район в центъра на град Чернигов. Това съобщи ръководителят на Черниговската областна военна администрация Вячеслав Чаус в Телеграм.
 

„Много жилищни сгради са повредени, прозорците са счупени, покриви, балкони са повредени, стени и тавани са разрушени на места“, заяви Чаус.

 

Чаус подчерта, че наблизо няма военни обекти.

 

„В близост има болници, няколко училища и детски градини, десетки високи сгради“, каза той. Освен това посочи, че преди това са загинали девет души, а четирима са ранени

 

Кореспондент на УНИАН съобщава, че местните жители разказват как руските войски обстрелват бензиностанции, където се зареждат линейки и обществен транспорт.

 

Кметът на Чернигов Владислав Атрошенко сравни настоящия обстрел на областния център от руски войски с нацистките бомбардировки.

 

"Днес градът се сваля с едрокалибрени ракети, нанасят се въздушни удари по него. Повредени са много обекти и структури: архитектурни паметници, учебни заведения, болници, десетки жилищни сгради", каза кметът на Чернигов.

 

Според него Чернигов е претърпял подобни загуби по време на бомбардировките от нацистите на 23-25 ​​август 1941 г.

 

„Тези дни руската армия извършва същите престъпления срещу града и срещу човечеството. Чернигов стоеше тогава, ние ще стоим сега! Ние няма да предадем града си на никого! Хората ще се бият за Чернигов до смърт. Черниговчани ще дадат своето живот за родния си град", каза Атрошенко.

 

В същото време той подчерта, че градът се нуждае от финансова подкрепа, за да се бори сега и за по-нататъшно възстановяване, което определено ще започне след украинската победа.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8048 |03.03.2022 Бойко Ноев: България има нужда от спешна депутинизация, Гешев и Цацаров са пречели на разследвания за руските служби . 0| 3107 |02.03.2022 Енергийният министър: Преговаряме с Азербайджан при проблем с руските доставки на газ . 0| 3052 |02.03.2022 Украинци не допуснаха руските войски до най-голямата АЕЦ в Европа . 0| 4177 |02.03.2022 Аню Ангелов се показа: НАТО е с вързани ръце, руските генерали нямат глас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads