Реклама / Ads
40| 5517 |21.12.2009 НОВИНИ

РЗС тръгва към сваляне на правителството и нови избори

.
Яне Янев
Курс на опозиционна война обяви лидерът на РЗС Яне Янев в Бургас. Първостепенна задача за нас ще е свалянето на новата тройна коалиция – ГЕРБ, ДСБ и „Атака”.
 

След това предсрочни избори и свикване на Велико народно събрание. Вече сме в опозиция, при това „дясна консервативна опозиция”, категоричен бе Янев. Решението за драматичния обрат в позицията на партията бело взето на управителния съвет на РЗС, провел се в черноморския град.

Той отказа да отговаря на въпроси, свързани с разменените реплики между него и лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Аз съм компетентен по Бойко Борисов, а не по Волен Сидеров. Компетентен по казусите около Волен Сидеров е колегата Димитър Абаджиев.

Журналистите настояваха Янев да отговори на обвиненията на Сидеров, че предизборната кампания на партията е била подпомогната от Антон Петров – Хамстера, който бе арестуван заедно с групата на „Наглите”, които пък са обвинени в поредица жестоки отвличания.
Избран съм за народен представител от Стара Загора. Там съм виждал само бели пудели. Има по-важни неща от това, което твърди един смешник, заяви на свой ред Димитър Абаджиев. Според бившият член на СДС, след това на ДСБ и сега на РЗС атаките срещу Яне Янев тепърва започвали. Причината била, че именно Яне и съпартийците му били истинската заплаха срещу сатуквото, корупцията и съглашателстгвата в парламента и властта.

В момента РЗС била по-сплотена от всякога и щяла да даде отпор на всички атаки и клевети. От 27 януари 2010 година, РЗС ставала "дясна консервативна опозиция", която оттегля доверието си от Бойко Борисов и неговото правителство. На 31-ви януари в София ще има конференция на РЗС, на която е поканен лично Джефри ван Орден, тъй като неговата група в Европейския парламент - тази на европейските консерватори и реформисти усърдно подкрепяла Яне Янев. След конференцията РЗС щяла да даде и подробен отчет за това какво е свършило и несвършило правителството на Бойко Борисов през първите шест месеца от мандата си.

Според Янев Бойко Борисов бил откраднал мандата, тъй като е подменил вота на българите. Вместо обещаните промени те получили „некомпетентност, безотговорност и нови лобистки и корупционни практики”.

Яни Янев не отрече възможността в един момент да работят заедно с отцепилия се от „Атака” Валери Симеонов, собственик на телевизия СКАТ. Не отрече също, че те, заедно с бившия съветник от ДАНС Алексей Петров замислят нов политически проект, но отказа да съобщи каквито и да било подробности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4803 |16.12.2009 Крокодилите скараха правителството с Темида? . 6| 4556 |02.12.2009 Мария: Правителството имитира дейност с проверките . 17| 5020 |27.11.2009 Между Първанов и правителството има работно напрежение . 10| 4733 |18.11.2009 Тръгва делото срещу Христо Ковачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads