Реклама / Ads
9| 5424 |19.02.2010 НОВИНИ

РЗС застана зад Израел срещу доклада "Голдстоун"

.
В съобщение до лидерите на основните международни еврейски организации и израелското правителство лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев изрази своята подкрепа за Израел в политическата борба срещу доклада „Голдстоун” на ООН, доклад, който г-н Янев определи като „целящ да наложи санкции на израелската държава, отколкото като обективен и основан на конкретни факти анализ.”
 

Съобщението, което бе топло посрещнато от израелското министерство на външните работи, включва текста на декларацията, който РЗС се надяваше да бъде одобрен от българския парламент. Парламентарно представените партии в Народното събрание оставиха РЗС да бъде единствената политическа партия в България, която категорично се обяви срещу едностранчивия доклад на Голдстоун.

Докладът, представен пред Съвета на човешките права на ООН миналия ноември, бе подготвен от южно африканския гражданин Ричард Голдстоун и бе отхвърлен от Израел, тъй като не отчита факта, че конкретните военни операции на Израел са в отговор на терористичната групировка Хамас и игнорира тежките последици от постоянните и брутални терористични актове на Хамас на израелска територия.
Съобщението бе изпратено като писмо, както и чрез YouTube във видео послание, като подчертава факта, че управляващата партия ГЕРБ е обърнала гръб на Израел, когато е трябвало да подкрепи тази декларация.

Г-н Майкъл Шнайдер, генерален секретар на Световния Еврейски Конгрес, една от водещите еврейски организации в света, чиито председател – Роналд Лаудер категорично отхвърли доклада „Голдстоун”, изпрати от името на Световния Еврейски Конгрес благодарствен отговор, в който се казва: “предприетите от РЗС действия в българския парламент са пример, който всички останали държави от целия свят трябва да последват във времена, в които Израел, единствената истинска демокрация в Близкия Изток, е изправен под несправедлива атака”.
Освен това Андрю Бейкър, директор по международните въпроси към Американския еврейски комитет, една от водещите еврейски организации в щата Вашингтон, изрази своята висока оценка за силната и принципна позиция, която Яне Янев и РЗС заеха по този въпрос.

Политическа партия „Ред, законност и справедливост” вярва, че по този, както и по много други въпроси, точно тя представлява гласа на мнозинството от българските граждани, които през изминалите няколко века са изградили традиционно близки отношения с еврейския народ.

Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” призовава министър-председателя и правителството на България да преразгледат своето решение и да подкрепят декларацията срещу доклада "Голдстоун", така както бе внесена в парламента от народните представители от РЗС. Ние настояваме министър-председателят да подкрепи Израел и неговото справедливо право на самозащита и така България да се присъедини към глобалната борба срещу тероризма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5228 |19.02.2010 В интернет поведоха бунт срещу депутата-лобист Емил Димитров . 3| 7297 |15.02.2010 Принудили Жоро Главата да свидетелства срещу Маргина . 16| 7179 |11.02.2010 Борисов доволен от акцията срещу Алексей Петров . 13| 4570 |10.02.2010 РЗС скочи срещу МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads