Реклама / Ads
13| 5593 |10.06.2013 НОВИНИ

Саботаж или техническа неизправност "бутнали" децата от драгалевския лифт

.
Саботаж или техническа неизправност са основните версии, по които работи полицията след вчерашния инцидент на драгалевския лифт, при който пострадаха 3 деца. Болтовете били разхлабени.
 

За това информира БТВ. Инцидентът стана около 16 часа в неделя на междинната станция "Бай Кръстьо". По информация на полицията се е скъсала седалка на лифта. Линията остава затворена, докато разследването не приключи. При инцидента на една седалка седи 13-годишно момиче, а отпред - две нейни приятелки.

 

Едната седалка се къса, удря другата и децата падат. Момичето на 13 г. остава в "Пирогов" със счупена подбедрица и отворена рана.

Причината за инцидента са разхлабени болтове, заради които хващачът приплъзва по въжетата и седалката полита напред. "Всяка сутрин преди работа всяко едно столче се проверява именно за такива хлабини, има белези, с разклащане всяко столче се проверява", коментира Радослав Пеев от „Витоша ски".
 

Затова от фирмата виждат умисъл в случката. През последните месеци беше срязано въже на техни съоръжения на Рилските езера, беше запален ветровал на Витоша и изпотрошени прожекторите на Лалето.

По болта на седалката има пресни следи от натиск със специален ключ. Дали това е достатъчно доказателство за умишлен саботаж, трябва да каже Агенцията за технически надзор, която е проверила съоръжението преди 5 месеца. Според Тома Белев от Асоциация на парковете в България, проблемът е не във възрастта на съоръженията, а в поддръжката им. От една година законът позволява на собственика на лифтовете да строи нови съоръжения, но това така и не се случва.

"Тази ситуация, която се случи в неделя, е показателна, че явно не се поддържат добре, след като може да се случи подобен инцидент", коментира Белев.
 

Драгалевският лифт е строен през 1957 г., а втората част, където се е случил инцидентът, е направена през 1968 г. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 7608 |05.03.2013 Дългове, наказание или саботаж зад отвличането на Лара . 2| 5146 |10.09.2012 Удостоверението за техническа изправност на падналия самолет липсва . 89| 22122 |28.08.2012 Саботаж на Ана Цолова насред ефир? . 0| 5375 |16.01.2011 Разширяване на техническата експертиза на потъналия „Илинден” искат българските адвокати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads